η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Βράβευση μαθητών Δήμου Ασίνης στο διαγωνισμό με θέμα «το νερό»

dsc03910a-2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

H Ένωση Πολιτών του δήμου Ασίνης σε συνεργασία με το γυμνάσιο Δρεπάνου και τα δημοτικά σχολεία του δήμου βραβεύει τους μαθητές των δημοτικών και του γυμνάσιου του δήμου Ασίνης για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό με θέμα : «το νερό». Αναλυτικά

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ- ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΡΙΩΝ

Έ  ΤΑΞΗ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ:

1. «Η τιμωρία του Λύκου που σπαταλούσε το  Νερό» ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑΡΗ.

2. «Ο βασιλιάς που αγαπούσε το Νερό» ΡΙΣΙΣ ΣΟΥΚΟΥ.(ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ).

3. «Ο καταρράκτης» θΕΟΦΑΝΑ ΓΙΩΝΝΑ.

ΣΤ΄  ΤΑΞΗ

1. «Η Σούλα σώζει το πόσιμο νερό» ΔΩΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ.

2. «Η λυπημένη λιμνούλα» ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΓΕΩΡΓΙΕΒΑ.

3. Έκθεση «ΤΟ νερό». ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΙΩΝΝΑΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΛΟΥ

Έ  ΤΑΞΗ

1.ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΑΛΛΙΑΚΗΣ.

2.ΔΩΡΟΘΕΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

3.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ.

ΣΤ΄  ΤΑΞΗ

1.ΒΙΚΗ ΣΑΜΠΑΡΙΩΤΗ.

2.ΜΑΝΤΥ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΚΗ.

3.ΠΡΙΣΙΛΑ ΡΙΒΑΛΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.

Έ  ΤΑΞΗ

1.ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ.

2.ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΑ.

3.ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.

ΣΤ΄  ΤΑΞΗ

1.ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΑΒΡΗΛΟΥ.

2.ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗ.

3.ΜΑΡΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΚΙΟΛΑ.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

ΤΑΞΗ  Ά1

1.ΔΩΡΑ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΥ.

ΤΑΞΗ  Ά2

1.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΤΣΑ.

ΤΑΞΗ ΄Β1

1.ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΛΙΑΚΗ.

2.ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.

3.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ.

ΤΑΞΗ ΄Β2

1.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ.

2.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑ.

3.ΠΡΑΝΒΕΡΑ ΤΖΕΛΟΣΑΪ.

4.ΜΠΡΙΣΙΛΝΤΑ ΝΤΡΕΤΣΑ.

 

ΤΑΞΗ ΄Γ1

1.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΦΑΡΑ.

2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΗ.

3.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΑΦΑΡΑ.

ΤΑΞΗ ΄Γ2

1. ΣΙΝΙΟΡΕΛΑ ΜΑΤΣΑΪ.

2.ΣΟΦΙΑ ΜΑΤΣΑΡΟΒΑ.

3.ΣΟΦΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΙΝΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

1. «ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ;»: ΄Γ  και ΄Δ ΤΑΞΗ.

2.ΜΑΚΕΤΑ: Έ και ΣΤ΄ ΤΑΞΗ.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΄Γ ΤΑΞΗ:

1.ΕΥΗ ΠΥΛΙΩΤΗ

2.ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΠΗ.

3.ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΛΟΥ

1.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΘΟΥΡΗΣ  ΄Δ ΤΑΞΗ.

2.ΕΛΙΣΕΛΝΤΑ ΟΥΡΑΪ  Έ ΤΑΞΗ.

3.ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ.

1.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ  Έ ΤΑΞΗ.

2. ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΩΝΗ  ΣΤ΄  ΤΑΞΗ.

3.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗΣ ΄Β ΤΑΞΗ.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΡΙΩΝ

1.ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ

2.ΒΕΝΤΖΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦ.

3.ΜΑΡΙΑ ΔΡΟΥΖΑ.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

1. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΄Β1.

2.ΜΠΟΤΣΑΡΟΒΑ Σ. και ΜΑΤΣΑΪ ΣΙΝΤΟΡ ΄Γ2.

3.ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΄Γ2.

dsc03904-2

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΙΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ:

1.       Τη Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ της Α/θμιας και της Β/θμιας του ΥΠΕΠΘ γιατί ενέκρινε την πρόταση της Ένωσης των Πολιτών για το διαγωνισμό ζωγραφικής και έκθεσης.

2.       Το Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Βαγγέλη Παπασαράντο για τη βοήθειά του. Τους φιλολόγους του Γυμνασίου για τη συνεργασία, τον καθηγητή πληροφορικής κ. Παναγιώτη Κόρδαρη για την επιμέλεια των τίτλων και την εκτύπωσή τους.

3.       Τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ασίνης: κ. Αριστείδη Μπούκουρη Δρεπάνου, κ. Γωγώ Καρούτζου Ασίνης, κ. Γιώργο Βώσσο Τολού, την κ. Ευστρατία Καρονίδη Ιρίων και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.(όλοι παρόντες καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί)

4.       Ιδιαίτερα την καθηγήτρια καλλιτεχνικών  κ. Βέρα Γεωργαντέλλη και τον εκπαιδευτικό Βασίλη Παπαμιχαλόπουλο που επιμελήθηκε ένα dvd με περιεχόμενο οικολογικό που στρέφεται γύρω από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και του νερού και θα απονεμηθεί σε κάθε σχολείο του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς κατάλληλα.

5.       Τους χορηγούς της εκδήλωσης :Τα βιβλιοπωλεία «Διαλόγου Αφορμές» της Σούλας Βλαχάκη, το «Αρτιον» της Ελένης Μπουγιούκου, το βιβλιοπωλείο του κ. Γιάννης Ουλή, το «κατά γράμμα» Αγίου Αδριανού, το «Ηλιογραφία» στην ενδεκάτη, το  «Κέντρο Τύπου» του κ. Ιωαννίδη.

6.       Το κατάστημα Ηλεκτρονικών του κ ΤΣΕΜΠΕΡΑ, τον κ. Παναγιώτη Κόρδαρη και τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Δρίτσα για τις μνήμες USB που θα δοθούν ως δώρα στους μαθητές του Γυμνασίου και το multirama.

7.       Το Γιώργο Πινάτση από το Σύλλογο της Νέας Κίου για τα ταμπλό.

Τα μέλη της Ένωσης που δούλεψαν για τη διοργάνωση. Όλες τις γυναίκες που βοήθησαν οικονομικά συμμετέχοντας σε λαχειοφόρο αγορά στη γιορτή της Γυναίκας στις 8 Μάρτη.

8.       Τις εφημερίδες του Νομού Αργολίδας και ιδιαίτερα  τη Μιμή φυρογένη που είναι η δημοσιογράφος που δίνει συνεχείς μάχες για το νερό.

9.       Τα παιδιά που συμμετείχαν με όλη τους τη ζωντάνια και τη δύναμη της νιότης τους ζωγραφίζοντας με ζωηρά και δυνατά χρώματα, γράφοντας με καθαρές και απλές λέξεις για το μεγάλο πρόβλημα του ακατάλληλου νερού στην περιοχή μας, ελπίζοντας σ΄ ένα μέλλον φωτεινό με γλυκό και κατάλληλο νερό για κάθε χρήση, ένα μέλλον που εμείς οι μεγάλοι φροντίσαμε να τους το μαυρίσουμε. 

10.   Η ΄Β Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Αργολίδας κ. Έλσα Παπαδημητρίου μας εύχεται «Καλή επιτυχία» στην εκδήλωση και λυπάται διότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Προσπαθήσαμε αντί ένα δώρο που αρχικά είχαμε υπολογίσει για κάθε περίπτωση να φθάσουμε στα τρία. Θα θέλαμε να είχαμε την οικονομική δυνατότητα να δώσουμε περισσότερα βραβεία στα παιδιά. Βλέποντας τις δημιουργίες των παιδιών θα διαπιστώσατε πόση δύσκολο είναι μέσα από τόσα αξιόλογα έργα η επιλογή μόνο τριών ανά σχολείο, γιατί πραγματικά το ένα έργο είναι καλύτερο από το άλλο. Ελπίζουμε πως αυτοί που πιστεύουν πως αδικήθηκαν να μη θεωρήσουν πως δεν άξιζε το έργο τους για βραβείο αλλά απλά να νοιώσουν πως τα βραβεία που απονείμαμε δεν ήτανε αρκετά για τις τόσο σπουδαίες δημιουργίες των παιδιών και να σκεφτούνε πως αξία έχει η  ικανοποίηση για τη συμμετοχή σε κάτι όμορφο που έχει σαν  στόχο κάτι σπουδαίο και μεγάλο για τη ζωή μας : το καθαρό πόσιμο νερό σε αρκετή ποσότητα και να φροντίζουμε να μην κάνουμε σπατάλη και να μη μολύνουμε το νερό. Εξάλλου η Επιτροπή αποφάσισε πως οι τρεις έπαινοι που θα δοθούν στα παιδιά είναι ισότιμοι και δεν υπάρχει Ά,Β, Γ βραβείο. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο θα πάρουν αναμνηστικό τίτλο από το δάσκαλό τους στα σχολεία τους.

 

ΕΥΧΕΣ.

Εμείς δεσμευόμαστε, αν είμαστε καλά του χρόνου και έχουμε διάθεση για δουλειά, να διορθώσουμε τις τυχόν παραλήψεις μας και να διευρύνουμε τη διοργάνωση στα Νηπιαγωγεία αλλά και στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Δήμου μας και να μην πάψουμε να διεκδικούμε καθαρό νερό για τα παιδιά μας.

Εσείς Κύριοι πολιτικοί που κρατάτε τις τύχες στα χέρια σας μπορείτε να δεσμευτείτε πως:

1. Θα έχουμε κάθε  Καλοκαίρι νερό από τη Λέρνη και τον Ανάβαλο, φθηνό και αρκετό ή από το Μάη μήνα θα ζούμε με τον εφιάλτη των νιτρικών, του αρσενικού και της θάλασσας;

2.Μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό θα αλλάξετε τους αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο του Δήμου μας; Θα έχετε φτιάξει τη δεξαμενή του Δρεπάνου που έχετε από πέρυσι υποσχεθεί;

3.Θα βάλετε σε κάθε σχολείο, όπως από πέρυσι μετά από πρότασή μας, έχετε υποσχεθεί, ψύκτες για πόσιμο νερό;(ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,ΟΥΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ)

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους μα πιο πολύ τα παιδιά που μέσα από τα χρώματα και τις λέξεις μας περάσανε μηνύματα που μας κάνουν όλους να σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας έχουν οδηγήσει σ’ αυτή την κατάσταση!

 

 

 

 

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: