η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Άρχισαν τα όργανα …… για την φορτοεκφόρτωση αδρανών στο Λιμάνι

μια ανακοίνωση του δήμου Ναυπλίου για την παρέμβαση του δήμαρχου στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

καμία κουβέντα όμως για το ξεφόρτωμα ακόμα και τώρα χύμα λιπάσματος!!!!!.

Στις 29-7-2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αργολίδας επρόκειται να συζητηθεί το θέμα έγκρισης μελέτης Περιβαλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η φόρτωση αδρανών υλικών από το λιμάνι Ναυπλίου.
Το συγκεκριμένο θέμα τελικώς απεσύρθη διότι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είχε ήδη επιστρέψει την μελέτη πίσω κατόπιν των διαμαρτυριών που υπήρξαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου εκ του γεγονότος ότι η απλή διαβίβαση του φακέλου μελέτης που είχε καταθέσει ο ιδιώτης εκλήφθει, όλως παραδώξως, από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ως αποδοχή αυτής!!!
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων παρέστη στη Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τελικά υπήρξε ανάγκη παρέμβασής του, επειδή συζητήθηκε το γενικότερο θέμα που αφορά την διακίνηση αδρανών υλικών από το λιμάνι του Ναυπλίου .
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων υποστήριξε την πάγια θέση τη δική του όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου περί οριστικής παύσης της διαδικασίας αυτής.
Οι λόγοι γνωστοί :
α) Η διαδικασία φόρτωσης αδρανών υλικών χύδην στο λιμάνι του Ναυπλίου προκαλεί τεράστιες βλάβες στην υγεία των δημοτών . Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σχολεία, γυμναστήρια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις, κ.λ.π.

β) Η διέλευση 400 φορτηγών αυτοκινήτων ημερησίως μέσα από τον Πολεοδομικό Ιστό της Πόλης δημιουργεί προβλήματα και ενέχει κινδύνους ατυχημάτων αλλά παράλληλα προκαλούνται και τεράστιοι ρύποι στην ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια

γ) Πρόσφατα και μετά από προσπάθειες που αρχίζουν από το έτος 2003 χοροθετήθηκε λιμένας χωρητικότητας 210 σκαφών αναψυχής στον ίδιο χώρο, γεγονός βέβαια που δεν συμβιβάζεται με την ταυτόχρονη συνέχισης της διαδικασίας φόρτωσης των αδρανών υλικών .
Επειδή λοιπόν μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ακούστηκαν, όλως παραδόξως, φωνές υπέρ της συνέχισης αυτής της διαδικασίας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και προς τον οποιονδήποτε αυτόκλητο δήθεν σωτήρα της ανάπτυξης του Νομού μας μέσα από τα αμμοχάλικα ότι :

· ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

· ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

· ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ !!! ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ .

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ τ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ .  

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: