η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια απάντηση για την εταιρεία «ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» με πολλά ερωτηματικά.

Η απάντηση στις 21-12-09 του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν Τσούκαλη. Η ερώτηση απαντήθηκε στην τρίτη προσπάθεια. Οι δύο προηγούμενες ερωτήσεις επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας δεν απαντήθηκαν.

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 1912/2.12 2009 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Νικόλαου Τσούκαλη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπόψη μας ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ μισθώτρια εταιρία «ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ» έχει επενδύσει συνολικά ποσό 35 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και έχει καταβάλει στην ΕΤΑ ως μισθώματα τα ποσό των 7.4374.000 ευρώ και η καταβολή των μισθωμάτων συνεχίζεται κανονικά.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η μισθώτρια εταιρία έχει υλοποιήσει τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση οε σχέση με το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, με εξαίρεση την ανακαίνιση του Ξ£ΝΙΑ Α’ και ορισμένων bungalows του NAFPLIA PALACE. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την έγκριση της μελέτης ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του ΞΕΝΙΑ Α’ με την υπ» αριθμόν ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Β1/Φ30/97114/13π.ε./18.1.2005 απόφαση εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για τον χαρακτηρισμό ή μη του ξενοδοχείου ως μνημείου σύμφωνα με τον Ν. 3028/2002. Η εισήγηση επί του θέματος προς το ΚΣΝΜ από τη Διεύθυνση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ έχει συνταχθεί ήδη από 21.6.2007 και παραπέμφθηκε σ’ αυτό με το υπ’ αριθμόν ΥΠΠΟ/ΔΙΝΕΣΑΚ/35237/1008Π0.9.2007 έγγραφο, πλην όμως δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση, αφού το θέμα εξετάσθηκε σε κοινή συνεδρίαση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ την 11-9-2009, χωρίς να εκδοθεί σχετική απόφαση. Το θέμα αυτό θα είναι από τα πρώτα που θα απασχολήσουν το ΚΣΝΜ στις συνεδριάσεις του υπό τη νέα σύνθεση στις αρχές του 2010.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ίδια στοιχεία η καθυστέρηση του έργου που αφορά το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ Οφειλόταν αφενός στο γεγονός ότι η πισίνα του, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ξενοδοχεία της κατηγορίας του, βρισκόταν σε χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου που με βάση παλαιό ρυμοτομικό σχέδιο χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος και αφετέρου τε στατικά προβλήματα στα bungalows τα οποία ανακατασκευάσθηκαν αντί απλώς να ανακαινισθούν.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι η νέα διοίκηση της ΕΤΑ ΑΕ θα επανεξετάσει κάθε καταγγελία ή ένσταση σχετικά με την εφαρμογή των όρων ή τη νομιμότητα συμβάσεων, εγγυόμενη την διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση της περιουσίας του έλληνα πολίτη που διαχειρίζεται το νομικό αυτό πρόσωπο.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: