η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ειδικό βραβείο στην ταινία του Φίλιππου Κουτσάφτη για τη χάλκινη πανοπλία των Δενδρών

Στον κινηματογράφο «Απόλλων», πραγματοποιήθηκε φέτος η διοργάνωση του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (την οργανωτική επιτροπή συνθέτουν οι Μέμη Σπυράτου, Λένα Σαββίδη, Αννα Λαμπράκη, Μαρία Παλλάτου), στη διεθνή συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών «Αγών».

Υπολογίζεται πως πέρασαν μέχρι την Κυριακή 16/5/10 το βράδυ, οπότε και έπεσε η αυλαία, περισσότεροι από 1.500 θεατές για να παρακολουθήσουν τις 55 διαγωνιζόμενες ταινίες αρχαιολογικού, εθνολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος που διεκδίκησαν τα βραβεία.

Η ταινία «ΤΟ.ΡΑ. ΚΕ.» του Φίλιππου Κουτσάφτη- απέσπασε το ειδικό βραβείο (1.000 ευρώ) που απονέμει το περιοδικό «Αρχαιολογία». Η ταινία αφορά την χάλκινη μυκηναϊκή πανοπλία των Δενδρών  και προβάλετε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου. Η ταινία έγινε στο πλαίσιο του έργου ανάδειξης του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου των Δενδρών και οικονομικά συμμετείχε  ο δήμος Μιδέας, η Επιχείρηση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Advertisements

1 σχόλιο»

  Yiannis wrote @

ευχάριστα τα νέα!!!!!!!!!!!!!!!
τα μπράβο πάνε σ΄εκείνους που με τη δουλειά τους -απασχόληση τη θέλει ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης- με το μεράκι τους λέω εγώ- την πανοπλία των Δεντρών λαμπρή λαμπρότατη ανέδειξαν και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου τοποθέτησαν!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: