η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Πολιτικές του κ. Αναγνωσταρά, του κ. Σαλεσιώτη, της άλλης πρότασης

K.K

Τόσο στην επίσημη απάντηση που έδωσε ο κ. Σαλεσιώτης στην ανακοίνωση της άλλης πρότασης για τον απαράδεκτο αποκλεισμό της από τις επιτροπές του Δήμου, όσο και στις διοχετεύσεις στον Τύπο μέσω «κύκλων» του κ. Σαλεσιώτη, εκφράζεται εμμέσως ή αμέσως η άποψη ότι αυτός είναι ο μόνος  αντίπαλος του κ. Αναγνωσταρά και ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν τον αντιπολιτεύονται και ότι επομένως αυτός μπορεί να είναι στο μέλλον ο μόνος εκφραστής του αντίπαλου δέους της δημοτικής αρχής.

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να διευκρινίσω ότι το θέμα δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο του κ. Αναγνωσταρά, του κ. Γκιόλα (κατά του οποίου κάνει προσωπική επίθεση ο κ. Σαλεσιώτης), του κ. Σαλεσιώτη, του κ. Γραμματικόπουλου ή του κ. Βασιλείου.  Δεν νομίζω ότι έχει σημασία ποιός είναι ο πιο φιλικός σαν άτομο ή με ποιόν θα ήθελα να βγω το βράδυ και να πιω ένα κρασί μαζί του στην ταβέρνα. Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός και μόνον σε ιδιωτική συζήτηση θα μπορούσα να εκφράσω την άποψή του ποιός είναι ο μόνος με τον οποίο δεν θα μπορούσα να κάνω παρέα.

Το θέμα όμως δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές των παρατάξεων. Και εδώ θα μπορούσαμε να δούμε ποιος συμπλέει και με ποιόν.

Αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα.

Σκουπίδια.

 Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι πολιτικές που βλέπουν τα σκουπίδια σαν πρώτη ύλη για εργοστάσια καύσης, που θα τα  κατασκευάσουν ιδιώτες. Θα κληθούν οι πολίτες να παράγουν περισσότερα σκουπίδια τα οποία δεν θα τα ανακυκλώνουν για να τα διαθέσουν στους μεγαλοεργολάβους πληρώνοντάς τους και  από πάνω. Σ΄αυτή τη λογική ήταν ενταγμένο και το σχέδιο να κάνουμε τα σκουπίδια δέματα και να περιμένουμε την κατασκευή του εργοστασίου. Η άλλη άποψη είναι η ανακύκλωση στην πηγή, η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία συνείδησης στον πολίτη να παράγει λιγότερα σκουπίδια . Δεν έχω διαπιστώσει την οποιαδήποτε αντίθεση του κ. Σαλεσιώτη με τους δεματοποιητές των σκουπιδιών. Η μελέτη πέρασε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου ο κ. Σαλεσιώτης ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης χωρίς αντιδράσεις. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν. Είναι υπέρμαχος μαζί με τον κ. Αναγνωσταρά της λογικής της δεματοποίησης και τη καύσης ή μαζί μας για την ανακύκλωση στην πηγή και της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Νερό

Εγινε προ ημερών σύσκεψη υπό τον κ. Μανιάτη με σκοπό να κατασκευασθεί εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού του Αναβάλου. Στη σύσκεψη αυτή πήρε μέρος ο κ. Αναγνωσταράς. Ούτε ο κ. Αναγνωσταράς, ούτε ο κ. Μανιάτης, ούτε ο κ. Σαλεσιώτης μας έχουν πει εάν είναι υπέρ της διαχείρισης του νερού από ιδιωτικά κεφάλαια, εάν δηλαδή θα κληθούν τελικά  οι πολίτες να πληρώνουν αδρά σε ιδιώτες το επεξεργασμένο νερό του Αναβάλου. Η δικιά μας άποψη είναι ότι αυτό που απαιτείται είναι ενιαίος φορέας διαχείρισης του πόσιμου νερού των πηγών της Λέρνας, που με την κατάλληλη προστασία και σχεδιασμό επαρκεί να δώσει φθηνό και καλό νερό σε όλη της Αργολίδα. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο κ. Σαλέσιώτης εάν είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης των νερών και της σωστής διαχείρισης και εάν συμπλεύσει με τις πολιτικές του κ. Αναγνωσταρά και του κ. Μανιάτη.

Ελεύθεροι χώροι

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχαρακτηρισθεί από χώρους πρασίνου και από χώρους εκπαίδευσης αρκετά οικόπεδα στο Ναύπλιο. Αυτή ήταν η πολιτική της δημοτικής αρχής του κ. Αναγνωσταρά.. Αντίπαλοι σ΄αυτές τις πολιτικές ήσαν οι ενεργοί πολίτες και η άλλη πρόταση, που κινητοποίησε κόσμο, αντέδρασε με τον πιο έντονο τρόπο με αποτέλεσμα να μειωθούν τα τελευταία χρόνια οι χώροι που αποπρασινίσθηκαν. Σε όλον αυτό τον αγώνα της άλλης πρότασης κατά του κ. Αναγνωσταρά ο κ. Σαλεσιώτης ήταν απών. Αντί λοιπόν να κατηγορεί την άλλη πρόταση ως ουρά του κ. Αναγνωσταρά, ας μας πει επί της ουσίας. Είναι υπέρ των αποχαρακτησισμών και εάν όχι, πότε αγωνίσθηκε και πότε κινητοποίησε την κοινωνία

Αγροτικά προϊόντα

Οι τιμές των εσπεριδοειδών έχουν πραγματικά εξευτελισθεί. Ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η άλλη πρόταση χωρίς να διεκδικεί το ρόλο του σωτήρα έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και έχει εκδώσει πολυσέλιδο φυλλάδιο με ιδέες και θέσεις για τον πρωτογενή τομέα και δράσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής του πορτοκαλιού της Αργολίδας. Η πολιτική της δημοτικής αρχής Αναγνωσταρά δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Πότε ο κ. Σαλεσιώτης εξέφρασε απόψεις και θέσεις για τα προβλήματα της υπαίθρου; Η εξευτελιστική τιμή των προϊόντων και η έλλειψη δράσεων αυξάνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, που αγοράζουν  τα πορτοκάλια σε εξευτελιστική τιμή. Αναμένω από αυτόν που ισχυρίζεται ότι είναι κατά της πολιτικής Αναγνωσταρά να λάβει θέση στο σοβαρό αυτό θέμα και όχι να κατηγορεί την άλλη πρόταση και τον κ. Γκιόλα για ουρά του κ. Αναγνωσταρά.

Καραθώνα

  Οι πολιτικές που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις και η δημοτική αρχή για την Καραθώνα, οδηγούν στην έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των απαλλωτριωθεισών εκτάσεων στους ιδιώτες. Μόνον η άλλη πρόταση έθιξε επανειλημμένα το σοβαρότατο αυτό θέμα Ο κ. Σαλεσιώτης έχει σιωπήσει. Συμφωνεί με τις ενέργειες του κ. Αναγνωσταρά και των Κυβερνήσεων, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της Καραθώνας; Τί προτείνει και σε τί συγκεκριμένο είναι αντίθετος με την πολιτική του κ. Αναγνωσταρά.

Σιδηρόδρομος

  Οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πλήρωσαν τεράστια ποσά (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Αργολίδας. Και σήμερα τρένο δεν έχουμε. Το τρένο καταργήθηκε. Η πολιτική της δημοτικής αρχής του κ. Αναγνωσταρά δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τον σιδηρόδρομο. Αυτοί που κίνησαν το θέμα είναι η άλλη πρόταση, οι φίλοι του σιδηρόδρομου και οι ενεργοί πολίτες που διοργάνωσαν και εκδήλωση και κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Δεν έχω ακούσει τις απόψεις του κ. Σαλεσιώτη για την κατάργηση του τρένου. Συμφωνεί με τις απόψεις της κυβέρνησης των κκ Μανιάτη και Ρέππα. Συμφωνεί με τη σιωπή του κ. Αναγνωσταρά. Τελικά με την κατάργηση του τρένου δεν ευνοούνται οι εργολάβοι με ονοματεπώνυμο που κατασκευάζουν τις εθνικές οδούς και εκμεταλλεύονται τα διόδια;

Επίλογος

 Ανέφερα έξη συγκεκριμένα παραδείγματα, πάνω σε πολύ ζωτικά θέματα της πόλης για να δείξω ότι στα σημαντικά η άλλη πρόταση είναι αυτή που εκφράζει τη διαφορετική άποψη. Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο κ. Σαλισιώτης ποιές είναι οι θέσεις του χωρίς κορώνες περί σύμπλευσής μας με τον κ. Αναγνωσταρά. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολλά θέματα, πάνω στα οποία έχουμε αντιπολιτευθεί τον κ. Αναγνωσταρά σε αντίθεση με τον κ. Σαλεσιώτη. Θα μπορούσα να αναφέρω  και δράσεις μας επιβοηθητικές του έργου του κ. Αναγνωσταρά, όταν θεωρούμε την κατεύθυνση σωστή. Θα μπορούσα να αναφέρω και προτάσεις μας, που έχει αποδεχθεί η δημοτική αρχή για το καλό της πόλης. Τί μπορεί να αναφέρει ο κ. Σαλεσιώτης πάνω σε όλα αυτά τα θέματα του δήμου της τελευταίας οκταετίας;

 

Advertisements

2 Σχόλια»

  Μπριζιτ η αντισυνταγματικια wrote @

Κυριε Κ.Κ δεν πρέπει να έχετε δίκιο.Αν οι πληροφορίες που μου δίνουνε οι φίλες μου οι νταλαβεριτζούδες είναι σωστές,ο κ.Σαλεσιώτης μπορεί και να μήν εσάντες ο καλύτερος κουμάντος,αλλά απο λακριντί είναι αρτίστ!!Είναι και αρχιτέκτων αυτοδημιούργητος περικαλώ όπως συνεχεια το μοστράρει.Κάτι τις παραπάνω θα ξέρει απο τους άλλους του φυράματος και απο το ρέστο δουλικό!Τι κι’αν δεν έχει κάνει τίποτα απο όσα λές;Σημασία Κε Κ.Κ έχει να φαίνετε μπαγκάζι,η φωτογένεια,
κι όχι τι πραγματικά αβέλει η σακκούλα.Κι εγώ θέλω να γίνω η ρένα του Ναυπλίου κάποτες ,αλλά πρέπει να καλοπαντρευτώ!

  Yiannis wrote @

που ήσουν τόσο καιρό Μπριζιτ?
καλά τα σχολιάζεις, αλλά σε βουλωμένα καθώς φαίνεται αυτιά!
όσο για το να καλοπαντρευτείς! ξανασκέψουτο…αυτό μόνο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: