η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Επετειακό

Μ.Α.

Ναυπλιακή Επανάσταση 1 Φεβρουαρίου 1862

Κυκλοφορεί από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ναυπλίου (πρώην ΔΕ.ΠΑ.Ν) η επανέκδοση του βιβλίου του Αναστ. Γούναρη για την Ναυπλιακή επανάσταση. Η ιστορική μελέτη είχε πρωτοεκδοθεί το 1963. Η σημερινή έκδοση είναι αυξημένη και βελτιωμένη. Η Ναυπλιακή Επανάσταση, η ονομαζόμενη από τον ιστορικό Τ. Βουρνά «Ναυπλιακή Κομμούνα» σημαντικό ιστορικό γεγονός όχι μόνο για  την πόλη του Ναυπλίου ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου του 1862 και τελείωσε 8 Απριλίου του ίδιου έτους και ουσιαστικά οδήγησε στην έξωση στο τέλος του ίδιου  χρόνου του βασιλειά Όθωνα από την Ελλάδα.

Για την Ναυπλιακή Επανάσταση επίσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ της Δημοτικής κίνησης Πρωτοβουλία Δημοτών Ναυπλίου τα προηγούμενα χρόνια ο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ» η εφημερίδα της Ναυπλιακής Επανάστασης με εισαγωγή για τα γεγονότα του Γ Αναστασόπουλου φιλολόγου, τα ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ βιβλίο ανωνύμου Ναυπλιέως για τα γεγονότα. επανέκδοση και ένα μικρό βιβλίο για την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου.

Επίσης κυκλοφορεί από την Κ. Ξηραδάκη το βιβλίο Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου σε εκδόσεις Γραφικές Τέχνες.

Ενδιαφέρον είναι κάποιος να ψάξει πως ταυτίστηκε ο εορτασμός του Ναυπλιώτη πολιούχου Αγ Αναστασίου με την ημερομηνία έναρξης της Ναυπλιακής επανάστασης

Advertisements

2 Σχόλια»

  paixtaras2 wrote @

Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ναυπλίου, ενω είχαν στοίβες τα βιβλία της Ναυπλιακής επανάστασης, δεν μου εδωσαν το βιβλίο γιατί όπως είπαν δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη παρουσίασή του!! Ξέρετε κάτι; Ή έστω ξέρετε πότε θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου; Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ναυπλίου δεν ήξεραν πάντως….

  ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ wrote @

Άγνωστο τι σχεδιάζουν. Εγώ τυχαία βρήκα το βιβλίο. Επίσης ξέρω ότι η διανομή είναι δωρεάν και έχω πολλές επιφυλάξεις γι αυτό.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: