η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Κάλεσμα για άνοιγμα των διοδίων του Σπαθοβουνίου

Κυριακή 6/2/2011- 3:00 το μεσημέρι

Η Επιτροπή Αργολίδας ενάντια στα Διόδια (μέρος του Πανπελοποννησιακού Συντονιστικού), καλεί όλους τους επαγγελματίες, τους φορείς, τις παρατάξεις, τους συλλόγους και τους πολίτες της περιοχής, σε συμμετοχή στο πανελλαδικό κάλεσμα για άνοιγμα όλων των διοδίων την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 3 το μεσημέρι.

Η περιοχή μας θα συμμετέχει στο άνοιγμα των διοδίων στο Σπαθοβούνι.

Οι νέες πια επιπλέον αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που εφάρμοσαν οι ιδιωτικές εταιρείες μετά και από τις ήδη αυξημένες τους τιμές (133% η μέχρι τώρα αύξηση) αποτελεί μια θρασύτατη και προκλητική πρακτική των εταιρειών σε μια περίοδο που το εισόδημα όλων των κοινωνικών ομάδων βάλλεται βάναυσα- μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακρίβεια, υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, καλπάζουσα ανεργία. Την ίδια στιγμή τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες αυξήθηκαν και το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο είναι ανενεργό.

Μόνο χαράτσι χωρίς προηγούμενο μπορούν πια να λέγονται τα διόδια αφού σκανδαλωδώς οι ιδιωτικές εταιρείες, με την κάλυψη των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων που έχουν υπογράψει με το κράτος, εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, σηκώνοντας την μπάρα και αρνούμενοι να πληρώσουν.

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες- μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται… εμείς λέμε:

Ως εδώ! Δεν πληρώνουμε

Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: