η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια διασταύρωση φάντασμα

του Γιάννη Δαρλάση

Παρατήρησα ότι κατά το τελευταίο διάστημα της απερχόμενης Νομαρχιακής Αρχής έγινε μια προσπάθεια να μειωθούν όσο γίνεται οι κίνδυνοι που παραμονεύουν  κατά τη  διέλευση , τις νυχτερινές ώρες , του δρόμου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων .

Είδαμε λοιπόν να τοποθετούνται πυλώνες φωτισμού στη διασταύρωση της εισόδου του Ανυφίου και σε αυτή που συνδέει το Πλατανίτι από τη μια και το Μάνεση από την άλλη. Οι πυλώνες έχουν απλά τοποθετηθεί εδώ και κάτι μήνες αλλά δεν έχουν ανάψει μέχρι τώρα.

Εντύπωση και απορία δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ πρίν απ΄αυτές τις δύο διασταυρώσεις υπάρχει αυτή που συνδέει το Ηραίο από τη μια και την Πουλακίδα από την άλλη ,  καμμιά επέμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό της δεν έγινε.

Η διαστάυρωση αυτή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις προηγούμενες

Α) Είναι η μοναδική σε όλο το μήκος του δρόμου που κόβει ένα Δημοτικό Διαμέρισμα (Πουλακίδα) στη μέση , δεδομένου ότι υπάρχουν σπίτια του χωριού και από την κάτω μεριά του δρόμου. Αυτοί οι άνθρωποι για τις καθημερινές τους ανάγκες αναγκάζονται να διασχίζουν το δρόμο κάθετα αρκετές φορές την ημέρα , αλλά ιδιαίτερα τη νύχτα η κατάσταση γίνεται εφιαλτικά επικίνδυνη.

Β) Μεγάλο μέρος της εξαγώμενης ποσότητας πορτοκαλιού διακινείται από αυτό το σημείο , δεδομένου ότι χρησιμοποιείται από παρακείμενες μονάδες συκευασίας του προιόντος. Τά δρομολόγια είναι συνήθως νυχτερινά και καταλαβαίνετε τι συμβαίνει όταν σε μια σκοτεινή διασταύρωση βγαίνει μια συρόμενη νταλίκα τεραστίου μήκους που κλείνει όλο το δρόμο στη προσπάθειά της  να στρίψει αριστερά για να κατευθυνθεί προς Κόρινθο .

Επειδή αρκετά ατυχήματα έχουν γίνει σ΄αυτόν τον γεμάτο ανορθογραφίες δρόμο και κάποιους φίλους τους χάσαμε για πάντα ας γίνει τουλάχιστον ΤΩΡΑ κάτι .

Δεν χρειάζεται να στοιχειώνει με αίμα και δάκρυα , όπως στο Παναρίτι , κάθε αμέλεια για να υπάρχει η αυτονόητη παρέμβαση που θα πρεπε εδώ και χρόνια να έχει γίνει.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: