η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Οργάνωση ξεναγήσεων –εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην πόλη του Ναυπλίου

Ειρήνη Μελισσινού εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στη δημοτική κοινότητα Ναυπλίου

Οι σκέψεις αυτές κατατέθηκαν για θέμα συζήτησης στη  δημοτική κοινότητα Ναυπλίου

  Τα μουσεία της πόλης του Ναυπλίου και διάφοροι φορείς πραγματοποιούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα Μουσεία της πόλης αλλά και την ιστορία της. . Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, η Πινακοθήκη το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν Κίου πραγματοποιούν ειδικά προγράμματα προς το κοινό αλλά και ειδικά προς το μαθητικό κοινό. Ο Δήμος Ναυπλίου και ειδικά η Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου πρέπει να παίξει ένα συντονιστικό ρόλο, να συγκεντρώσει όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να εκδώσει έναν συγκεντρωτικό οδηγό αυτών, που πρέπει άμεσα να αποσταλεί σε σχολεία και τουριστικούς φορείς για την ενημέρωσή τους. Ο στόχος είναι η αρτιότερη οργάνωση σχολικών εκδρομών  και η τόνωση του τουρισμού. Ο νέος Δήμος Ναυπλίου και ευρύτερα η περιοχή μας αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους σχολικούς προορισμούς με το πλήθος των αρχαιολογικών χώρων και οργανωμένων Μουσείων που διαθέτει, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται   πολύ κοντά στην Αττική (στην οποία βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος μαθητών).

Αφού λοιπόν ο Δήμος μας δεν διαθέτει ένα οργανωμένο τουριστικό γραφείο πρέπει  να ενεργοποιηθούμε σαν Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας και τα προγράμματα που ήδη διενεργούνται στην Πόλη μας και δεν τα γνωρίζουμε ούτε εμείς.

Και σε δεύτερο επίπεδο θα μπορούσαμε επίσης να μεταφράσουμε τους οδηγούς αυτούς και σε άλλες γλώσσες και να τους αποστείλουμε και σε σχολεία και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού  ( πχ. τουριστικά γραφεία πραγματοποίησης κρουαζιέρων).

 Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας τους συστήματος αυτόματης ξενάγησης που υπάρχει στο Δήμο, άλλα βρίσκεται σε διαδικασία απόσυρσης, δημιουργούν τους καλύτερους όρους για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού και της αναβαθμισμένης παροχής σύγχρονων τουριστικών υπηρεσιών.

Υ.Γ. Οι σκέψεις αυτές κατατέθηκαν για θέμα συζήτησης στη  δημοτική κοινότητα Ναυπλίου.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: