η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ένα κάλεσμα στους κατοίκους του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής να γίνουν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας

Tο Ναύπλιο έχει άρρηκτα συνδεθεί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια κάθε χρόνο έρχονται στο Ναύπλιο παιδιά από όλη την Ελλάδα για να χτίσουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στο μελλοντικό τους επάγγελμα σ’ έναν τόπο μοναδικά θεατρικό, έναν τόπο που έχει τη μαγεία της σκηνής του θεάτρου.

Το Ναύπλιο γίνεται «σκηνικό ζωής» για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Το σκηνικό αυτό τους  εμπνέει να δημιουργούν και να βιώνουν τις μελέτες τους. Μέχρι σήμερα οι φοιτητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους έχουν ανεβάσει πολλά θεατρικά έργα και έχουν παίξει σε χώρους όπως το Τριανόν, το Βουλευτικό, οι πλατείες, οι δρόμοι της πόλης, το λιμάνι, τα πάρκα, το Παλαμήδι και τα κτήρια του Πανεπιστημίου.

 Το Τμήμα μας, θεωρώντας ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να εκπληρώνει την ύψιστη λειτουργία του και να προβάλλει ως χώρος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, θέλει να γίνει σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Αργολίδας και δημιουργικός τόπος συνάντησης και έκφρασης για όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Στην τελευταία του Συνέλευση αποφάσισε να καλέσει τους κατοίκους του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής να γίνουν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και να γραφτούν ως ακροατές στο Πανεπιστήμιο, φοιτώντας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στο εαρινό εξάμηνο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών δίνει σε όλους τη δυνατότητα να επιλέξουν από το πρόγραμμα σπουδών του ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα μαθήματα και να τα παρακολουθήσουν χωρίς να υποβληθούν σε εξετάσεις, παίρνοντας στο τέλος βεβαίωση παρακολούθησης του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου. Αυτό κάποιοι θα το δείχνουν με καμάρι στα εγγόνια τους και άλλοι στη δουλειά τους με σκοπό κάποια προαγωγή!

 

Αγαπητοί Ναυπλιώτες, η διαδικασία είναι απλή!

1ο Βήμα:

α) Ανατρέχετε στην ιστοσελίδα (www.uop.gr) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από την οριζόντια μπάρα επιλέγετε Ανακοινώσεις, στη συνέχεια Ανακοινώσεις Τμημάτων και τέλος Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Εκεί θα βρείτε το πρόγραμμα σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2010-2011 και θα επιλέξετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει.

β) Για όσους δεν έχουν εξοικειωθεί με το Διαδίκτυο υπάρχει άλλη λύση!! Ο Κος Άγγελος Γουναράς, τεχνικός φωτισμού και μέλος του τεχνικού προσωπικού του Τμήματός μας, θα βρίσκεται στο Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης (τηλ. 27520/96116) στον 1ο όροφο του Κεντρικού Κτιρίου της Σχολής μας κάθε Τρίτη και Τετάρτη (11.00 π.μ.-13.00μμ.) για να σας δώσει τις πληροφορίες που θέλετε και να σας βοηθήσει στα διαδικαστικά θέματα. 

2ο Βήμα: Εγγράφεστε ως ακροατής και με την κάρτα εγγραφής σας συμμετέχετε πλέον στα ‘’δρώμενα’’ της πανεπιστημιακής μας κοινότητας. Στο τέλος κάθε μαθήματος ο διδάσκων υπογράφει την κάρτα σας για να μπορείτε να πάρετε την πολυπόθητη βεβαίωση με τη λήξη του εξαμήνου.

Ενώ λειτουργούν και άλλα τμήματα θεατρικών σπουδών στην Ελλάδα, η ιδιαιτερότητα του Τμήματός μας είναι η συνύπαρξη θεωρητικών και πρακτικών/εργαστηριακών μαθημάτων στο δελεαστικό πρόγραμμά του. Θα βρείτε από θέατρο (αρχαίο, σύγχρονο, ελληνικό και παγκόσμιο) και τέχνες όπως ο χορός, ο κινηματογράφος και η σκηνογραφία, μέχρι μαθήματα σκηνοθεσίας, υποκριτικής, ιστορία της τέχνης, μαθήματα ιστορίας, μαθήματα για το θέατρο στο σχολείο, για τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, για τη λογοτεχνία, για το κουκλοθέατρο, τα πολυμέσα και πολλά άλλα με πρωτότυπο και εξειδικευμένο περιεχόμενο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ξένες γλώσσες και ξένη θεατρική ορολογία, να πάρετε μέρος στα εξειδικευμένα σεμινάρια, όπως για παράδειγμα το σεμινάριο αυτού του εξαμήνου για το φωτισμό, αλλά και στις άτυπες παιδαγωγικές συζητήσεις και δράσεις Τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό, μπορείτε να ταξιδέψετε με πούλμαν που διαθέτει το πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσετε θεατρικά έργα παρέα με τους φοιτητές στην Αθήνα, απολαμβάνοντας τις συζητήσεις που οργανώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια μετά την παράσταση με τους σκηνοθέτες.

Το Πανεπιστήμιο ανοίγει με περηφάνια τις πόρτες του στους Ναυπλιώτες και γενικότερα σ’ όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου με σκοπό να επιτελέσει εκτός από μαθησιακό και κοινωνικό έργο. Θεωρεί σημαντική την συνύπαρξή του με την τοπική κοινωνία και την στηρίζει προωθώντας τη δια βίου μάθηση.

Η φρεσκάδα, η εγρήγορση και το υψηλό ενδιαφέρον των φοιτητών μας για τις πρακτικές και θεωρητικές σπουδές τους στο θέατρο, χαρακτηριστικό στοιχείο του Τμήματός μας, θα εμπλουτιστεί με την παρουσία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των κατοίκων και θα ανατροφοδοτήσει το ενδιαφέρον τους για μάθηση. 

Σας περιμένουμε, μη διστάζετε!!!

Πληροφορίες: Κος Άγγελος Γουναράς (27520/96116, 6972423983)

Τρίτη και Τετάρτη 11.00 π.μ.-13.00 μμ.

Κεντρικό Κτίριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: