η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια γαστρονομική γιορτή στο Ναύπλιο

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟΥ [ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ] ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ 24 ΜΕΤΡΩΝ!

 

ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ: ΕΟΤ, ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΜΥΛΩΝ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ

 Μια ξεχωριστή Γιορτή της Γαστρονομίας θα φιλοξενήσει το Ναύπλιο την Κυριακή των Βαίων.  Από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος θα χτυπά η καρδιά του πασχαλιάτικου Ναυπλίου και οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να βρεθεί στο Ναύπλιο για να χαρεί τις «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο».

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, φορέας μη κερδοσκοπικός με έδρα τη Λακωνία που επιτελεί ένα σύνθετο έργο πάνω στη διάσωση, διάδοση και προβολή της Κουλτούρας της Γαστρονομίας και της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής και η ιστορική Σχολή ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου, μια τουριστική σχολή που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια προσφοράς στο κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού.  Η Σχολή , παρά το γεγονός ότι φέτος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα βιωσιμότητας προχωρά σε μια  συνεργασία με το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, πιστεύοντας στη δύναμη των συνεργειών και στην ανάγκη να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά. Με κεντρική ιδέα την «Γαστρονομία – Παράγοντας Ανάπτυξης ενός σύγχρονου Τουριστικού Μοντέλου» η εκδήλωση «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο» βγάζει προς τα έξω αυτό ακριβώς το μήνυμα συνεργασίας, δημιουργικότητας και ελπίδας ειδικά από την νέα γενιά.

«24 ΜΕΤΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ». Πρόκειται για τη κεντρική δράση της εκδήλωσης με τα παρασκευή ζωντανά ενός λαμπρόψωμου [Τσουρεκιού] 24 μέτρων από 36 σπουδαστές μαγειρικής και με την επίβλεψη των ανθρώπων του Ινστιτούτου Γαστρονομίας. Όλα θα γίνουν ζωντανά, από το ζύμωμα και την «ξεκούραση» της ζύμης έως το ψήσιμο σε ειδικό φούρνο 25 μέτρων. Η όλη διαδικασία θα κρατήσει 8 με 10 ώρες και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα διάφοροι διαγωνισμοί. Το κοινό προσκαλείται όχι μόνον να παρακολουθήσει τους διαγωνισμούς αλλά και να συμμετέχει έτσι ώστε να απογειώσουμε τη γιορτή.

Έτσι, οι νοικοκυρές του Ναυπλίου και της περιοχής καλούνται να συμμετάσχουν με ένα πιάτο τους στο διαγωνισμό «Συνταγές της Μεγάλης Εβδομάδας – νηστίσιμα», οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης θα δημιουργήσουν ζωντανά εδέσματα «με πρώτη ύλη την αγκινάρα», επαγγελματίες της εστίασης της Αργολίδας προσκαλούνται να συμμετέχουν για να δημιουργήσουν «Συνταγές παραδοσιακής Αργίτικης Κουζίνας» ενώ τέλος Αρχιμάγειρες θα δημιουργήσουν ΠΟΠ συνταγές με αγνά προϊόντα.  Τέλος θα γίνει η παρουσίαση «Πασχαλιάτικα εδέσματα και εδέσματα χωρίς γλουτένη», μια παρουσίαση από το κεντρικό χορηγό, τους Μύλους Καπλανίδη αλλά και με τη συμμετοχή όσων θέλουν να δημιουργήσουν κάτι για το κοινό. Καλούνται λοιπόν ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί να μας δείξουν τα προϊόντα τους.

ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Αρχιμάγειρας Νίκος Σαράντος θα είναι πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής που θα δοκιμάσει όλα τα πιάτα και τα παρασκευάσματα.

Τα νέα παιδιά της σχολής ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου και οι διοργανωτές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και μαζί ένα μήνυμα για συνεργασίες, δημιουργικότητα, μεράκι. Την Κυριακή των Βαίων όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ναύπλιο και το ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΡΩΝ!

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: