η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Πίσω από τις λέξεις.. ..η προσωπική μας προβολή.

Μ.Α.

Ένας τρόπος να είμαστε στην επικαιρότητα όταν έχουμε κρυφούς και φανερούς στόχους να πολιτευτούμε.

Η απάντηση της κ. Μαντά, διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ στον Δημοτικό Σύμβουλου και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ Χρ Γραμματικόπουλο για την προμήθεια των κλιματιστικών. Για το πάπλωμα της προμήθειας …τίποτα. Η παραποίηση γεγονότων  και η πολιτική απρέπεια στο μεγαλείο της. Ένα κείμενο που το εγώ ξεχειλίζει.

Υ.Γ το κείμενο μοιράστηκε και με φωτογραφία της διευθύντριας με φόντο τον Αργολικό κόλπο;

Η απάντηση  για το θέμα του κ. Γραμματικόπουλου.

Το δελτίο τύπου της κ. Μαντά.

O Δημοτικός σύμβουλος Χρ. Γραμματικόπουλος ασκεί πολιτική με θέμα: «τα κλιματιστικά της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.».

Ο λαός λέει συχνά και σοφές αλήθειες: « όταν κάποιος δεν μπορεί να χτυπήσει το άλογο (Αναγνωσταράς), χτυπάει το σαμάρι (Μαντά)». Μόνο έτσι μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την πέρα κάθε λογικής, επίθεση του Δημ. Συμβούλου Χρ. Γραμματικόπουλου, ο οποίος με 4 πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις στο τοπικό τύπο, εμφανίζεται ως ο δήθεν μοναδικός προστάτης των συμφερόντων της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ως ο φέρων «την εντιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια στην επιχείρηση».

΄Οσον αφορά στο πρόσωπό μου, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια και η διαφάνεια είναι εγγενή χαρακτηριστικά μου που εκφράζονται και στην καθημερινή μου εργασία και δεν αποτελούν γνώρισμα του κ. Χ. Γραμματικόπουλου, κατ’ αποκλειστικότητα.

Οσον αφορά στον κ. Αναγνωσταρά, του οποίου επιδιώκει να πλήξει την αξιοπιστία του  και να τον κατηγορήσει για δήθεν αδιαφάνεια και σπατάλη δηλ. για ότι ακριβώς τον κατηγορούσε και προεκλογικά, η επανεκλογή του για 3η συνεχή τετρατετία ως δήμαρχος, του δίνει αυξημένη δημοκρατική νομιμοποίηση για τις αποφάσεις του και εννοείται ότι του αναγνωρίζει και διαφάνεια και εντιμότητα και αξιοπρέπεια!

Στο θέμα των κλιματιστικών :

Εξηγήσαμε στον κ. Γραμματικόπουλο κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου, την μεγάλη αναγκαιότητα για την άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου  κλιματιστικού συστήματος και επικίνδυνου για την υγεία των εργαζομένων σε ένα χώρο μάλιστα και με πάρα πολλά άλλα προβλήματα.

Εξηγήσαμε στον κ. Γραμματικόπουλο ότι κάναμε έρευνα αγοράς και πήραμε προσφορές.

Εξηγήσαμε στον κ. Γραμματικόπουλο ότι λόγω της μεταβατικής περιόδου στο θεσμικό πλαίσιο του Ν. Καλλικράτη, ούτε διοικητικά  συμβούλια, ούτε επιτροπές προμηθειών είχαν ακόμη οριστεί .

Ολοι οι άλλοι σύμβουλοι συμφώνησαν και ενέκριναν την απόφαση αυτή. Αραγε, δεν υποστηρίζουν αυτοί τα συμφέροντα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.?

Νομίζω ότι η ουσία του θέματος είναι άλλη:

Θα ήταν χρήσιμο για τους δημότες, αντί για καταγγελίες περί δήθεν αδιαφάνειας ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος να αναφέρετο στο είδος των εργασιών που προσφέρθηκαν από τον ανάδοχο και στην κατ’ αντιστοιχία τιμή τους. Αν αποδείξει (δεδομένου ότι είναι και πολιτικός μηχανικός) ότι με λιγότερα χρήματα θα είχαμε το ίδιο έργο, τότε  η καταγγελία του θα αποκτούσε περιεχόμενο.  Αν αποδείξει δηλ. ότι υπήρχε  σκοπιμότητα και δόλος που θα έπληττε τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Αλλιώς προς τι, τόσος  θόρυβος?  Προς τι, τέτοια επίθεση κατά μιας υπαλλήλου που πρόσφατα ανέλαβε την εργασιακή της θέση δικαιωμένη μετά από πολύχρονο  δικαστικό διωγμό από τον πρώην πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.?

Γιατί δεν ρώτησε ο κ. Γραμματικόπουλος στην πρώτη συνεδρίαση, για τις ενέργειες που έχουν γίνει στους 4 αυτούς μήνες που ανέλαβα την διεύθυνση, για τον αγώνα που δίνω καθημερινά να διορθώσω την άσχημη οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. που οφείλεται στη προηγούμενη διοίκηση και την οποία γνωρίζει πολύ καλά, ενημερωμένος άλλωστε από τη σύζυγό του που  και αυτή εργάζεται ως λογίστρια στην επιχείρηση?

Το πρόβλημα ήταν, λοιπόν, γιατί δεν δημοσιεύσαμε στο τοπικό τύπου πρόσκληση προς τους προμηθευτές για τα κλιματιστικά??

Άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα κ. Γραμματικόπουλε της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και ανακύπτουν καθημερινά, είναι δε ασφυκτικά λόγω και της διεύρυνσης για την οποία δεν έχει γίνει ακόμα η απαραίτητη μελέτη και την απόφαση της  οποίας μελέτης επίσης εσείς καταψηφίσατε!

Σ΄αυτή την καθημερινή αγωνιώδη προσπάθεια, ο Πρόεδρος σε συνεργασία με την διευθύντρια εργάζονται αποτελεσματικά ώστε και η δημοτική Αρχή που πρόσφατα επανεκλέχτηκε να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Επομένως, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα σας παρέπεμπα  στην σοφή ρήση του Αισχύλου:  «σιγάν θ’ όπου δειν και λέγειν τα καίρια».

Η  Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Αννα Μαντά – Τσούρνου

Advertisements

1 σχόλιο»

  ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ wrote @

Ρε παιδιά, το χειρότερο στην ανακοίνωση είναι η αναφορά ακόμα και στη γυναίκα του Γραμματικόπουλου που δουλεύει στην ΔΕΥΑΝ, …κανένα σχόλιο


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: