η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας

Μια καινούργια ελπιδοφόρα αρχή

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας, επαναδραστηριοποιημένος μετά από πολλά χρόνια, έχει προχωρήσει σε αξιόλογες ενέργειες, αν και ακόμη δεν έχει δική του στέγη.  Για το μείζον αυτό πρόβλημά της στέγασης, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και περιμένει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου προκειμένου να του παραχωρηθεί μία αίθουσα του πρώην Καποδιστριακού δημαρχείου.

  Ωστόσο, έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο σημαντικές πράξεις οι οποίες σηματοδοτούν την ποιότητα και τον προσανατολισμό του.

  Την Δευτέρα του Πάσχα, στις 26/4, ετοίμασε και μοίρασε εκατό γεύματα στους οικονομικούς μετανάστες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή. Η ευχάριστη και ανθρώπινη επαφή με τους ανεξαρτήτως θρησκεύματος αλλοδαπούς που ζουν μακριά από τις οικογένειες τους και εργάζονται στον τόπο μας, ήταν κάτι περισσότερο από συμβολική. Ήταν ουσιαστική, με την έννοια κυρίως ότι  υπογράμμισε την αλληλεγγύη που όλοι οφείλουμε στον συνάνθρωπό μας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εργαζόμενους που συμβάλουν στην οικονομική ευημερία του τόπου μας.

 Την Πέμπτη του Πάσχα, στις 28/4, έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την δημιουργία λίστας εθελοντών αιμοδοσίας στην κοινότητα. Γιατροί και νοσηλευτές μαζί με τον διευθυντή του τμήματος αιμοδοσίας, από το νοσοκομείο του Άργους, ενημέρωσαν το Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου σχετικά με το όλο θέμα. Ο σύλλογος ανέλαβε να δημιουργήσει την πρώτη ομάδα εθελοντών, με απώτερο σκοπό την όσο μεγαλύτερη διεύρυνση της. Είναι προφανές ότι αυτή η κίνηση, βασίζεται στην ευαισθησία και τον εθελοντισμό των συμπολιτών, την οποία καλείται να επιδείξει ο κάθε συνδημότης, ενώ ο Μορφωτικός Σύλλογος προετοιμάζεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και οργάνωσης της όλης προσπάθειας.

  Με την πεποίθηση ότι αυτά είναι μόνο η αρχή, ο σύλλογος προσδοκεί την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των συντοπιτών σε όλες τις πρωτοβουλίες. Η υπόθεση του πολιτισμού και της αλληλεγγύης είναι ευθύνη όλων μας και του καθένα προσωπικά. Οι ενεργοί πολίτες μπορούν και πρέπει να δώσουν δύναμη και ζωντάνια σε όλη την κοινότητα και πιστεύουμε, σε κάθε κοινότητα.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: