η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Κατασκευή Αργολικού Ποδηλατικού Άξονα

μια πρόταση του Άκη  Ντάνου απο τις Ορθοπεταλίες 29/4/2011

Προς
τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη
                                                
  Κοινοποίηση: Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσο
                                     Δήμαρχο Ναυπλιέων Π. Αναγνωσταρά

Κύριε υπουργέ,
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας και της προστασίας του Περιβάλλοντος ο ποδηλατικός σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι προτάσεις στους δήμους Άργους και Ναυπλίου ζητώντας την μεσολάβησή τους για την δημιουργία ενός κεντρικού άξονα ποδηλατοδρόμου πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής από τις Μυκήνες έως το Ναύπλιο και από το Άργος έως την Ανδρίτσα.

Ο κεντρικός αυτός ποδηλατόδρομος θα αποτελούσε την ραχοκοκαλιά σύνδεσης επιμέρους ποδηλατοδρόμων, όπως της παραλιακής Τημενίου- Ναυπλίου, Ν. Κιου-Κεφαλαρίου (παράλληλα στον Ερασίνο), Άργους-Κυβερίου (παράλληλα στο κανάλι του Αναβάλου), Ναυπλίου-Τολού (Αγ. Μονή-Τσέλο-Τολό), Αρβανιτιάς- Καραθώνας, Αγ. Τριάδας-Τύρινθας- Αγ. Ανδριανός, όχθες των χειμάρων κλπ.
Για να μπορέσουν να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει οι πόλεις να διαθέτουν δικό τους εσωτερικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων για να μπορούν να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια οι ποδηλάτες προς τους κεντρικούς και προς τους δευτερεύοντες ποδηλατικούς άξονες. Ήδη πετύχαμε στο Άργος και ψηφίστηκε πέρσι κανονισμός που επιτρέπει την χρήση του ποδηλάτου επί των πλατειών και των πεζοδρόμων, όμως χρειάζεται να παρθούν ακόμα πολλά μέτρα για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών.
Έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε το μέσω με το οποίο θα κινηθούμε και η αδιαφορία της πολιτείας μας στερεί την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης και κοινωνικοποίησης μέσω του ποδηλάτου.
Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί η πρότασή μας για την δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατικού άξονα παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, όπως προαναφέραμε, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας αλλά και την αύξηση του ποδηλατικού τουριστικού ρεύματος και την δημιουργία προϋποθέσεων νέων επαγγελμάτων γύρο από το ποδήλατο στο νομό.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: