η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Όλοι στην ποδηλατοπορεία της Κυριακής

δελτίο τύπου ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ  3-5-2011

Ο συνδυασμός Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ συμμετέχει στην ποδηλατοπορεία που διοργανώνουν οι ποδηλάτες Ναυπλίου την Κυριακή 8 Μαΐου. Η ποδηλατοπορεία ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης,  διεκδικεί το δικαίωμα των ποδηλάτων των πεζών και των μαζικών μέσων μεταφοράς.  Στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία συμμετέχουν 30  πόλεις.

Στο Ναύπλιο το ραντεβού είναι την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 12.00 στην Πλατεία Φιλελλήνων.

Παίρνουμε το ποδήλατο μας και κατεβαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας το χώρο του ποδήλατου στην πόλη.

Η  πρόταση για κατασκευή  ποδηλατόδρομων στην πόλη του Ναυπλίου από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  είναι σταθερή και πολύ συγκεκριμένη εδώ και χρόνια. Μάλιστα πρόσφατα κατέθεσε και πάλι ο εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου πρόταση για την μελέτη ποδηλατοδρόμων.  

Στην πόλη που τα σαββατοκύριακα δεν ξέρεις που θα παρκάρεις, στην πόλη που τα κυκλοφοριακά προβλήματα χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν, η απάντηση είναι η χρήση του ποδηλάτου για τους κατοίκους άλλα και για τους επισκέπτες.

Η λειτουργία του δανειστικού ποδήλατου ( όχι η παγκόσμια πρωτοτυπία της προεκλογικής εφαρμογής στην πόλη του Ναυπλίου δανειστικού υπάλληλου και όχι ποδήλατου …) θα μείωνε το ιστορικό κέντρο από τα αυτοκίνητα και την πίεση για χώρο στάθμευσης.

Η πρόταση μας είναι για κατασκευή ποδηλατόδρομων με σημεία αναφοράς :

1.τα Δημοτικά σχολεία τα Γυμνάσια τα  Λύκεια

2.το ιστορικό κέντρο

Με διαμόρφωση μιας ποδηλατικής παραλιακής πορείας προς την Ν. Κίο ή η δυνατότητα επίσκεψης με ασφάλεια και με ποδήλατο στην Ακρόπολη της Τίρυνθας ή η μετακίνηση προς και από την Άρια άμεσα μπορούν να υλοποιηθούν και να βγάλουν με ασφάλεια τους ποδηλάτες έξω από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης .

Η υλοποίηση όμως ενός τέτοιου προγράμματος θέλει όραμα και σχέδιο για μια άλλη μορφή της πόλη,ς με άλλες προτεραιότητες. Με προτεραιότητες τον πεζό τον ποδηλάτη  την προστασία του δημόσιου χώρου κ.λπ Μια τέτοια πολιτική έχει επίκεντρο το άνθρωπο και την ποιότητα ζωής και ς υπάρχουν όλες οι  προϋποθέσεις να  υλοποιηθεί. Αυτή την δημοτική αρχή είναι μακριά από τέτοιες αναζητήσεις…….

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: