η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ποιότητα πόσιμου νερού στο Δήμο Ναυπλιέων

Αίτηση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ προς τη ΔΕΥΑΝ

Με το από 18-3-2010 έγγραφό μας προς τον  τότε δήμαρχο Ασίνης, του είχαμε γνωστοποιήσει αναλύσεις νερών ύδρευσης που τότε διαθέταμε για περιοχές του τέως δήμου Ασίνης και του ζητάγαμε να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δημοτών του Δήμου στον οποίο προϊστατο.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων της 4-4-2011 η παράταξή μας εκ νέου έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της ποιότητας των νερών με τα οποία υδρεύονται οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας. Τότε λάβαμε τη διαβεβαίωση του αρμοδίου για την εκλογική περιφέρεια Μιδέας Αντιδημάρχου, ότι το νερό που δίδεται στον τέως Δήμο Μιδέας είναι κατάλληλο για κάθε χρήση. Όμως για το έτος 2011 η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει δημοσιοποιήσει κάποια  επίσημη ανάλυση από διαπιστευμένο κρατικό ή ιδιωτικό εργαστήριο, που να επιβεβαιώνει με επίσημο τρόπο ότι τούτο είναι αληθές.

Μετά από αυτά ζητάμε να πληροφορηθούμε τα εξής:

Εάν και κατά πόσον η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπλιέων προβαίνει σε τακτικούς και σύμφωνα με τον νόμο αναλύσεις των νερών σε διαπιστευμένο κρατικό ή ιδιωτικό εργαστήριο για όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Εάν η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπλιέων διαθέτει επίσημες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις των νερών, που να  επιβεβαιώνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο  για ανθρώπινη κατανάλωση.

Εάν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα σε μικροβιολογικές και χημικές εξετάσεις των νερών και αν ναι ποία μέτρα έχει λάβει η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος για την ενημέρωση των καταναλωτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εάν το νερό υφίσταται την κατάλληλη επεξεργασία (χλωρίωση) , ούτως ώστε το νερό να φθάνει ασφαλές στις βρύσες των καταναλωτών και αν υπάρχει τακτική ενημέρωση  των επίσημων βιβλίων των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών για τη μέτρηση του ελεύθερου υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο, όπως ο νόμος ορίζει.

  Όπως αντιλαμβάνεσθε το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού άπτεται θεμάτων δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου αναμένουμε την άμεση απάντησή σας, αλλά και τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να είναι γνωστή σε όλους η ποιότητα των νερών ύδρευσης που παρέχει η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπλιέων.

   Θεωρούμε ότι αρμόδιος φορέας να πραγματοποιήσει τις αναλύσεις και να λάβει τις επίσημες αποφάσεις είναι η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Ναυπλιέων και για το λόγο αυτό  η παράταξή μας θα αναμείνει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα την απάντησή σας στην παρούσα αίτησή μας, πριν λάβει τις δικές της αποφάσεις.

                                   Ναύπλιο 19 Μαΐου 2011

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: