η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Οι άξονες τοποθέτησης του κ. Αναγνωσταρά στη διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό.

Αντιγράφουμε από το BLOG ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ τους άξονες τοποθέτησης του δήμαρχου Ναυπλιέων στη διαβούλευση  της Παρασκευής 20/5 με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου.

Κατ’ αρχή του ανέφερε την σειρά έργων που έχουν σχέση με το λιμάνι. Απαιτείται, του είπε, να επιταχυνθεί η κατασκευή της μαρίνας, στην οποία πρέπει να γίνει και μια τροποποίηση για να διαθέτει περισσότερες θέσεις για μεγάλα σκάφη. Δυστυχώς η τροποποίηση αυτή είναι πολύ χρονοβόρα με το σημερινό σύστημα.

Το λιμάνι του Ναυπλίου πρέπει να εμβαθυνθεί στην είσοδο του. Τα μεγάλα κρουαζερόπλοια αποφεύγουν το Ναύπλιο, διότι δεν μπορούν να δέσουν στο λιμάνι.

Στο λιμάνι του Ναυπλίου υπάρχει και το Μπούρτζι το οποίο έχει ανάγκη μάλιστα συντήρησης. Το καθεστώς του δεν είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να λήξει αυτό το θέμα για να αναλάβει ο υπεύθυνος την αναστήλωση του και την αξιοποίηση του.

Η περιουσία της ΕΤΑ πρέπει να αξιοποιηθεί. Καραθώνα και ΞΕΝΙΑ μένουν πλήρως ανεκμετάλλευτα. Στο κτήριο της Αρβανιτιάς τελευταία μας ενημέρωσαν ότι έχει εκπονηθεί μελέτη την οποία ακόμη εμείς δεν έχουμε δει.
Ο Αργολικός Ήλιος δεν έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό του πρόγραμμα στην Ακροναυπλία.
Στο σημείο αυτό, με παρέμβαση του ο αρμόδιος για τον τουρισμό Υπουργός κ. Γερουλάνος είπε, « πως ο Αργολικός Ήλιος έχει καθυστερήσει. Αλλά αν δυσανασχετείτε εσείς μια φορά κύριε δήμαρχε, εμείς δυσανασχετούμε εκατό φορές για την επένδυση».
Σχετικό με τον τουρισμό θέμα το οποίο ανέφερε ο κ. Αναγνωσταράς είναι και εκείνο του αεροδρομίου. Είναι αναγκαιότητα το αεροδρόμιο. Η αλλαγή χρήσης του αεροδρομίου στην Τρίπολη πρέπει να γίνει τάχιστα, τόνισε ο δήμαρχος.

Επόμενο θέμα που αναφέρθηκε στον κ. Πρωθυπουργό, είναι αυτό της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στο νομό μας. Αλλά πως να γίνει αυτό, αφού η ΚΕΔ δεν έχει ούτε μηχανικό; Ο δήμος Ναυπλιέων έστειλε πριν λίγο καιρό ένα μηχανικό για να βοηθήσει στα απαραίτητα.
Οι εγκρίσεις των σχεδίων πόλεων ήταν ένα επόμενο θέμα. Απαιτείται να επιταχυνθούν, η διαδικασία έγκρισης τους είναι υπερβολικά χρονοβόρα κ. Πρωθυπουργέ, είπε ο δήμαρχος. Στο σημείο αυτό έθιξε και τα εντός οικισμού τυφλά οικόπεδα, για τα οποία πρέπει να δοθεί επίσης άμεση λύση.

Το τελευταίο θέμα που έθιξε ο κ. Αναγνωσταράς έχει σχέση με το νερό. Αφορά την προσπάθεια του υφυπουργού κ. Μανιάτη που υποστηρίζεται από τους δήμους Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών για την επεξεργασία των νερών του Αναβάλου. Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το ότι έχει ήδη υποβληθεί μελέτη στο ΕΠΕΡΑ. Με το έργο αυτό που πρέπει να ολοκληρωθεί όπως έχει σχεδιαστεί θα πάρει νερό ακόμη και ο δήμος της Ερμιονίδας.

1 σχόλιο»

  ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ wrote @

Για νοσοκομείο Ναυπλίου τίποτα; Κρίμα τα χαρτια μου μοίραζαν εξω απο το Βουλευτικό οι εργαζόμενοι ……..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: