η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Δημόσια και ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καραθώνα.

Επιστολή της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  κ. Αναγνωσταρά. 

                                                                         Ναύπλιο, 19-5-2011

Προς: Τον Κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά

                     Δήμαρχο Ναυπλιέων

   Κε Δήμαρχε

 Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 16-5-2011, ενημερώσατε το σώμα ότι βρίσκονται στα χέρια σας τοπογραφικά και άλλα έγγραφα της σχεδιαζόμενης από τα Ε.Τ.Α. «αξιοποίησης» της Καραθώνας, από τα οποία μάλιστα προκύπτει ότι εκχωρούνται στο Δήμο μας 38 στρέμματα.

   Εμείς, ως δημοτική παράταξη, έχουμε από ετών και στην παρελθούσα Δημαρχιακή σας θητεία, τοποθετηθεί υπεύθυνα για το μέλλον του πολύπαθου αυτού χώρου, με τη θέση μας να ληφθούν από το Δήμο ήπια μέτρα παρέμβασης με τη δημιουργία αθλητικού και περιβαλλοντικού πάρκου, με την επιπρόσθετη δημιουργία εστιατορίου και Camping. Επίσης δεν αποκλείουμε ως βάση συζήτησης και τα προβλεπόμενα από την παλαιά Προγραμματική σύμβαση Δήμου, ΕΟΤ και Ν.Τ. Αργολίδας, επικαιροποιώντας τα προς την κατεύθυνση πάντοτε της ήπιας ανάπτυξης, προτάσεις που σε κάθε περίπτωση θα προϋποθέτουν την άμεση απομάκρυνση του ΧΑΔΑ.

  Σε αντίθεση με τις θέσεις μας που υπεύθυνα και δημόσια εκφράσαμε, ούτε η παράταξή σας ούτε και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν συγκεκριμένες θέσεις κι έτσι ουδέποτε αποφασίσθηκε από το κυρίαρχο Δημοτικό Συμβούλιο και το Ναυπλιακό λαό, πως θέλουμε την εξέλιξη και ανάπλαση της Καραθώνας.

  Εξ αιτίας αυτής της αδράνειας τα Ε.Τ.Α., που ορέγονται το χώρο για … τουριστική αξιοποίηση μέσω υψηλών επιχειρηματικών projects τα οποία, είναι βέβαιο ότι θα αλλοιώνουν ένα χώρο φυσικού κάλλους με σχεδιασμούς κατασκευής κτηρίων εκτεταμένης δόμησης και θα αλλάζουν τον προορισμό της παραλίας που είναι και πρέπει να παραμείνει μία λαϊκή πλαζ και χώρος αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, προχωρούν πλέον στην επίσημη (;) γνωστοποίηση των σχεδίων τους που βρίσκονται, όπως είπατε, στα χέρια σας.

   Ενόψει όλων των ανωτέρω, Σας καλούμε να παρουσιάσετε σε δημόσια και ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο του έγγραφου υλικού που σας έχει διαβιβασθεί από τα Ε.Τ.Α., να γνωστοποιήσετε δημόσια τι έχουν αποδώσει οι συζητήσεις και επαφές με τους παράγοντες αυτών, ώστε μέσω ενός διαλόγου, οι φορείς της πόλης μας, το σύνολο των δημοτών και το ίδιο το σώμα να λάβουν τις αποφάσεις τους.

    Κάτω από το πρίσμα αυτό, είναι αυτονόητο ότι δεν θα συμμετάσχουμε δια του εκπροσώπου και επικεφαλής της παράταξής μας δημοτ. συμβούλου Γιάννη Γκιόλα σε συγκέντρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για την οποία μας απευθύνατε πρόσκληση συμμετοχής για την Τρίτη 24-5.

                                               Με τιμή

                             Για την «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»

                      Ο επικεφαλής Δημοτικός  Σύμβουλος

                                       Γιάννης  Γκιόλας

7 Σχόλια»

  κώστας wrote @

Ολα όσα προτείνει η άλλη πρόταση μας βρίσΚει σύμφωνους. Αλλά να μην συμμετέχει στη σύσκεψη; ΓΙΑΤΙ;

  a.a. wrote @

Έχει δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο ομιλίας του κ. Αναγνωσταρά στο βουλευτικό;

Γιατί από κάτι διαρροές που κυκλοφορούν (blogs) είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, και για την Καραθώνα.

  Β.Χ. wrote @

Το 2003 και όχι μόνο, ο κ. Αναγνωσταράς έκανε με την ΕΤΑ ,τις ίδιες ακριβώς διαπραγματεύσεις που κάνει και τώρα για την Καραθώνα.
Είχε δηλαδή από τότε, αποδεχθεί ότι η Καραθώνα ανήκει στην ΕΤΑ….ενώ εκκρεμούσε και εκκρεμεί στο ΣτΕ η νομιμότητα παραχώρησης, από τον ΕΟΤ στα ΕΤΑ, φιλέτων ανά την επικράτεια .
Και έκανε παζάρια αντίστοιχα με τα σημερινά.
Δεν αμφισβήτησε ποτέ και καθόλου την κατοχή της Καραθώνας από την ΕΤΑ…
Απλά οι εκλογικές σκοπιμότητες τον αναγκάσαν, αφού ζύγιασε καλά τι τον συνέφερε, με καθυστέρηση να κρατήσει στάση «ηρωική» το 2004 , για την διεκδίκηση του αιγιαλού και μόνο … ακολούθησαν και δικαστικές διενέξεις…το πανελλαδικό ξεσήκωμα κατά των ΕΤΑ, που παρέπεμψαν το θέμα στις καλλένδες…..
Για να μη ξεχνιώμαστε….

  Μπριζιτ η αντισυνταγματικια wrote @

Μπορεί να είμαι αργοπορημένη αλλά κάποια φιληνάδα μου που ξέρει ποιά είναι η Β.Χ μου σφύρηξε ότι εκείνη την εποχή η Β.Χ έκανε κωλοτούμπες (πολιτικές) με τον κ. Δήμαρχο.Δε μπορώ θα κράξω!!!!Νειάτα μου-νειάτα μου πουτσαλακωθήκατε!!!!

  ab wrote @

Εντάξει η Β.Χ. ας πούμε ότι έκανε κωλοτούμπες.
Εσύ τι έκανες εκείνη την εποχή;
Μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις, γιατί δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τόσο καλές ¨φίλες¨;
Σήμερα τι έχεις να πεις, και να κάνεις για το θέμα της Καραθώνας, εκτός αν για σένα είναι πιο σημαντικό να συλλέγεις πληροφορίες μέσω φίλων για το τί έκανε ή κάνει η Β.Χ.

  Μπριζιτ η αντισυνταγματικια wrote @

ab,…έτσι για νάχεις κάτι να λές,σου λέω οτι εγώ έκανα, κάνω και θα κάνω πάντα βεριτάμπλ κωλοτούμπες, οχι πολιτικές, όχι μόνο στη καραθώνα αλλά κι’όπου λάχει,χωρίς αναστολές!τα τεκνά της βιολέτας νάναι καλά!Όσο για το σήμερα της καραθώνας καλέ, τα ραμολί της άλλης πρότασης με καλύπτουν πλήρως με τα αθλητοθεματικά πάρκα τους ,γιατί μπορεί να γίνω και μητέρα….
Πάντως η Β.Χ τις κωλοτούμπες
(πολιτικές)τίς έχει ψωμοτύρι όπως λένε οι κατέ στις ρούγες.

  nafpliotis wrote @

Ετυμολογία
ραμολί < γαλλική ramolli
[] Ουσιαστικό
ραμολί ουδέτερο
(αργκό) ηλικιωμένος που πάσχει από έκπτωση των νοητικών λειτουργιών
[] Συνώνυμα
ραμολής
[] Συνώνυμα
ραμολιμέντο
γεροξεκούτης
ξεκούτης
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΠΡΙΖΙΤ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.ΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ.
http://nafpliotis.wordpress.com/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: