η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Τι θα γίνει με το 5ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ;

Μ.Α.

Τα προβλήματα στέγασης του 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, που σήμερα συστεγάζεται με το 2ο δημοτικό σχολείο είναι γνωστά εδώ και είκοσι  χρόνια. Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον του 5ου δημοτικού σχολείου. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν ακουστεί  διάφορες προτάσεις.

  1. Να καταργηθεί το 5ο δημοτικό  σχολείο και να πάμε παιδιά στο 4ο δημοτικό που σύμφωνα με πληροφορίες των γονέων υπάρχουν άδειες  τάξεις .
  2. Να πάει να στεγαστεί το 5ο Δημοτικό σχολείο στο δημοτικό των Λευκακίων που θα κλίσει  γιατί θα ενσωματωθεί σε άλλο σχολείο.
  3. Να μεταφερθεί όλο το 5ο Δημοτικό και να συστεγαστεί με το 4ο Δημοτικό σχολείο.  
  4. Να παραμείνουν τα πράγματα όπως έχουν και να συντονιστεί ο αγώνας των γονιών για να βρεθεί μια μόνιμη λύσει στέγασης του 5ου δημοτικού σχολείου.

 

Στην γενική συνέλευση των γονιών αποφασίστηκε η λύση του συντονισμού μιας προσπάθειας ώστε οι γονείς και η γειτονιά να διεκδίκηση το σχολείο που τους ανήκει.

Η απόφαση του δημοτικού συμβούλιου για στέγαση του 5ου δημοτικού σχολείου στις καπναποθήκες έμεινε στην μέση με ευθύνη της δημοτικής αρχής.  Ενώ έκανε την μελέτη στατικής επάρκειας, (με μεγάλη καθυστέρηση)  δεν προσχώρησε στον προϋπολογισμό των  συνολικών εργασιών ώστε να διεκδικήσει τα χρήματα που απαιτούνται.  Δεν έκανε καμία προσπάθεια να αλλάξει χρήση το συγκεκριμένο οικόπεδο ώστε να στεγάσει σχολείο.

Για το οικόπεδο που εδώ και 50 χρόνια έχει προσδιοριστεί να γίνει το σχολείο δεν έχει προχωρήσει καμία πράξη ώστε να υπάρχει έστω και η απλή εκτίμηση πόσο είναι το κόστος της απαλλοτρίωσης. Μάλιστα η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στο δίλλημα χρήματα για την διάνοιξη της Χ Τρικούπη ή χρήματα για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου για το σχολείο είμαστε σταθερή στην προτεραιότητα που πρέπει να έχει η αγορά του οικοπέδου.

1 σχόλιο»

  yiannis wrote @

αναζητείστε την απάντηση σ΄εκείνους που το ίδρυσαν. Δίχως κτιριακές εγκατστάσεις, δίχως προοπτική, με μόνη τη βεβαιότητα ότι *κερδιζόταν * μια διευθυντική θέση! , εισηγήθηκαν την ίδρυσή του.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: