η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Εκκρεμεί η αξιοποίηση των ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ στο Ναύπλιο

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων της Δημοκρατικής Αριστεράς 30-5-2011

Ο ερωτών βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια σειρά από ερωτήσεις που είχα υποβάλει στους αρμόδιους Υπουργούς, είχα αναδείξει τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των ξενοδοχείων Ξενία και τις συνεχείς παραβιάσεις της σύμβασης από τη μισθώτρια ξενοδοχειακή εταιρεία ‘Αργολικός Ήλιος’. » Η σύμβαση προέβλεπε ότι η μισθώτρια εταιρία ήταν υποχρεωμένη μέσα σε διάστημα 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης (άρθρο 9ο της σύμβασης μίσθωσης) να προβεί σε πολύ συγκεκριμένες και επακριβώς καθορισμένες εργασίες στα μίσθια ξενοδοχειακά συγκροτήματα (άρθρο 3ο της σύμβασης μίσθωσης), ενώ  δεν παρείχε τη δυνατότητα στη μισθώτρια εταιρία να επεκτείνει τις ξενοδοχειακές μονάδες και να δημιουργήσει νέες κλίνες (άρθρο 2 παραγ. 2 ).

            Ο κ. Υπουργός απαντώντας στην τρίτη ερώτησή μου (υπ.αριθ. 1912/2.12.2009), υπερασπίστηκε την εν λόγω εταιρεία, δικαιολογώντας τις καθυστερήσεις ως αναγκαίες λόγω των συνθηκών. Συγκεκριμένα, αναγνώριζε ότι «η μισθώτρια εταιρεία έχει υλοποιήσει τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση σε σχέση με το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, με εξαίρεση την ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ Α’ και ορισμένων bungalows του NAFPLIA PALACE.».

             Επίσης ενώ ερωτούσα εάν έχουν καταβληθεί από τη μισθώτρια εταιρία όλα τα οφειλόμενα μισθώματα από το  έτος 2000, ο κ. Υπουργός μου απάντησε μόνον τί ποσό έχει καταβάλει η μισθώτρια εταιρία και όχι το εάν οφείλει και ποίο ποσό.

            Σε πρόσφατη όμως διαβούλευση του κ. Πρωθυπουργού και του Δημάρχου Ναυπλίου (20.05.2011), στις καταγγελίες του Δημάρχου για τις καθυστερήσεις του επενδυτικού προγράμματος στην Ακροναυπλία, ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι «η εταιρεία ‘Αργολικός Ήλιος’ έχει καθυστερήσει. Αλλά αν δυσανασχετείτε εσείς μια φορά κύριε  Δήμαρχε, εμείς δυσανασχετούμε εκατό φορές για την επένδυση.».

            Κατόπιν των ανωτέρω, καθώς και της ιδιαίτερης σημασίας των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην τουριστική ανάπτυξη του Ναυπλίου και του Νομού Αργολίδας καθώς και ότι αποδεδειγμένα η μισθώτρια εταιρεία έχει παραβεί τους όρους του διαγωνισμού και της σύμβασης μίσθωσης,

 

            Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Η αλλαγή στάσης του κ. Υπουργού πηγάζει από νέα στοιχεία για την εφαρμογή της σύμβασης από τη μισθώτρια εταιρεία; Αν ναι, ποια είναι αυτά; Ή από παραπληροφόρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου; Αν ισχύει το τελευταίο, σε τι ενέργειες έχει ή προτίθεται να λάβει ούτως ώστε να ελεγχθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι;

–  Έχουν καταβληθεί από τη μισθώτρια εταιρία όλα τα οφειλόμενα μισθώματα από το 2000 μέχρι σήμερα;

– Έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργειες και ποιες προκειμένου να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δημοσίου από τη μη υλοποίηση της Σύμβασης;

 

Ζητώ να κατατεθεί

     Η πλήρης αλληλογραφία μεταξύ αφενός της  εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Δ΄ εφορείας  Κλασσικών Αρχαιοτήτων και των άλλων αρμόδιων για τη διαχείριση του ξενοδοχείου υπηρεσιών του νομού Αργολίδας και αφετέρου  της Ε.Τ.Α.  και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: