η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Εγγύηση για την επόμενη δόση του ¨δανείου¨ και η Καραθώνα;

Βάσω Χριστοπούλου  3/6/2011

Για να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να δοθεί άμεσα ως εγγύηση, πακέτο που θα περιλαμβάνει ακίνητα του Δημοσίου.

Ποια θα είναι αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα.

Ευχής έργο θα είναι να μην περιλαμβάνεται η Καραθώνα.

Η ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων ) διαλύεται, και θα μεταβιβαστούν σε νέες ανώνυμες εταιρείες τα  δικαιώματα ακινήτων,  αεροδρομίων κλπ .

Οι νέες εταιρείες λέγονται,  ειδικού σκοπού και ο ρόλος τους είναι οι  γρήγορες αποκρατικοποιήσεις  με λιγότερες διασφαλίσεις των δικαιωμάτων του δημοσίου.

Η περιουσία του Δημοσίου θα δοθεί σε αυτές, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούν να τρέξουν τις πωλήσεις…

Μέχρι σήμερα η Καραθώνα γλύτωσε όχι μόνο λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και λόγω του μπερδεμένου ιδιοκτησιακού καθεστώτος…

Ένα  μεγάλο μέρος της ( 1.500 περίπου στρ.) προέρχεται από απαλλοτριώσεις . Πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών, αφού παρήλθε εικοσαετία και δεν αξιοποιήθηκαν δικαιούνται και έχουν προσφύγει δικαστικά για την ανάκτησή τους.. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν αιτήσεις ακύρωσης που δεν έχει  καν προσδιοριστεί  πότε θα συζητηθούν.

Μέσα στο Μάιο είχε ανακοινωθεί  από την κυβέρνηση, η λειτουργία διυπουργικής  επιτροπής που θα αναλάβει το ξεπούλημα των φιλέτων. Στο τραπέζι έπεσαν  για πολλοστή φορά, στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου,  τα ονόματα των ακινήτων από τα οποία θα ξεκινούσε.

 Το όνομα της Καραθώνας δεν συμπεριλαμβανόταν. Μία και  μοναδική φορά

γράφτηκε στον τύπο  από λάθος πληροφόρηση.

Εκεί λοιπόν που δεν υπήρχε θέμα «αξιοποίησης» της Καραθώνας  ξαφνικά προέκυψε, πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της ΕΤΑ.

Συνοδευμένο με τα γνωστά παραμύθια για αύξηση τουρισμού, θέσεων εργασίας κλπ, τα ίδια που έλεγαν και το 2000 για την μεγάλη επένδυση των Ξενία της Ακροναυπλίας .

Υπόλογοι θα είναι όσοι σιγοντάρουν  ή κάνουν παιχνίδι  ξεπουλήματος της Καραθώνας.

Λεηλατούν το σύμπαν. Ας τους εμποδίσουμε.

4 Σχόλια»

  ανωνυμος wrote @

κσλά. εσείς της άλλης πρότασης που από κάποιους θεωρείστε σοβαροί, γιατί αναρτάτε τέτοιες μπουρδολογίες;

  Β.Χ. wrote @

Γιατί μπουρδολογίες;
Ποιά τα σοβαρά επιχειρήματά σου, που αποδεικνύουν ότι τα παρα πάνω δεν στέκουν;
Αν έχεις φυσικά.
Γιατί οι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχείρημα…

  a.a. wrote @

Πριν λίγες μέρες δεν προέκυψε ζήτημα με τους επικεφαλής των παρατάξεων (εννοώ σε σχέση με το σχέδιο αξιοποίησης της Καραθώνας);

Μαθαίνουμε επίσης ότι πολλές βενζίνες έχουν καταναλωθεί στα πάνω – κάτω, Αθήνα (Σταδίου) – Ναύπλιο (ποτάκι στο Galaxy ήπιαμε; – προσοχή, κυκλοφορούν πορτοκαλορουφιάνοι).

Κάτι γίνεται και με ένα ‘εργοστάσιο νερού’.

Οι διακοπές στο δίκτυο ξεκίνησαν ως συνήθως μόλις το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 25 βαθμούς / καύσωνας! (κοίτα μία νομοτελειακά αναμενόμενη σύμπτωση – γίνονται έργα θα μου πεις).

Και έχουμε και πολλές προσωπικές επιθέσεις ‘χαρακτήρα’ στη Β.Χ. (ελπίζω να μην έχει κανένα εξώγαμο γιατί για συμβάν με καμαριέρα… δύσκολο το βλέπω).

Άλλες πληροφορίες από το ιατρικό δελτίο μιλάνε για γενική θολούρα, σκοτοδίνη, υπόταση, μαλάρια και αλωπεκίαση (όλα μαζί). Δύσκολο να μαζευτεί επικοινωνιακά η κατάσταση.

Κουρασμένα παλικάρια εγκαταλείπουν (λέμε τώρα) ‘νευραλγικά’ πόστα στρατηγικής σημασίας (‘υψώματα Γκολάν’) για να αφοσιωθούν στο έργο τους (!;;;;!!!!!)

Οι γνωστοί – άγνωστοι κοιτάνε ανήσυχοι και καχύποπτα. Εκδότες τα βάζουν με τους bloggers (ειδικά με αυτούς που υποψιάζονται ότι φοράνε περίεργα εσώρουχα μειωμένης επιφάνειας υφάσματος).

Στη χωματερή της Καραθώνας δεν έχουμε ακόμα πυρκαγιά σε ‘χορτολειβαδική έκταση’.

Και ο ‘Αρχιτέκτονας’ δεν έχει μιλήσει ακόμα για να πάρουμε γραμμή.

Πώς μου αρέσει το καλοκαίρι!

Μα πιο πολύ μου αρέσει να χαζεύω τους μυστικούς φαλακρούς πράκτορες Θ.Β. (ένα – δύο – τρία, ωωωωπ, ένα – δύο – τρία ωωωωωπ) με ολόσωμο μαγιό και γραμμόφωνο στη βροχερή προβλήτα, πάντα αμετανόητοι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αλλάξτε παραλλαγή αδέλφια. Μπορεί και να σας χρησιμοποιούμε. Δεν θέλουμε να μας καείτε.

Καλά μπάνια.

  Β.Χ. wrote @

Με το άρθρο 4 (2) της δανειακής σύμβασης εγγυούμαστε ότι το σύνολο της δημόσιας περιουσίας θα αξιοποιηθεί προνομιακά για την εξασφάλιση του δανείου. Μάλιστα συναλλαγές που πραγματοποιούνται επί δημόσιας περιουσίας (εκποίηση, αξιοποίηση δημοσίου πλούτου, μακρόχρονη ενοικίαση) πρέπει να γίνονται προς εξασφάλιση της δανειακής σύμβασης, δηλαδή των απαιτήσεων των δανειστών μας. Με δεδομένο μάλιστα ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα καλύψει παλαιότερα ληξιπρόθεσμα δάνεια, που δεν διέθεταν ανάλογες εγγυήσεις, στην πραγματικότητα με το καινούργιο δάνειο προσφέρουμε άνευ ουσιώδους ανταλλάγματος και προς βλάβη της δημόσιας περιουσίας εξασφαλίσεις στους δανειστές μας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: