η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Η ποδηλατάδα στη Ν. Κίο

Μ.Α.

Με μεγάλη  συμμετοχή διοργανώθηκε και φέτος η ποδηλατάδα στην όχθη του Ερασίνου. Με αφετηρία την Πλατεία Κατριλιώτη και πορεία παράλληλη με το γεμάτο νερό φέτος Ερασίνο, η ποδηλατάδα κατέληξε στο Κεφαλάρι. Μια απόσταση επτά χιλιομέτρων σ΄ ένα καταπληκτικό, μοναδικό για την Αργολίδα τοπίο. Η διοργάνωση ήταν του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ημέρα του περιβάλλοντος.

Η διαδρομή, μπορεί αν μελετηθεί και με την κατάλληλη υποδομή (χώροι στάσης, νερού, χώροι για φαγητό στην ύπαιθρο κ.λπ) να είναι ένας μοναδικός ποδηλατοδρόμος και με αυτόν τον τρόπο να υπάρχει ένα κίνητρο για την δημιουργία ενός εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. Θα μπορούσε μάλιστα άμεσα να λειτουργήσει εάν υπήρχε η δυνατότητα για δανειστικό ποδήλατο, με αφετηρία το χώρο στάθμευσης στην ιχθυόσκαλα της Ν. Κίου.

Αν μάλιστα αυτή η διαδρομή συνδεθεί με την πόλη του Ναυπλίου μέσο του παραλιακού μετώπου, με την δημιουργία ενός  ποδηλατοδρόμου ώστε να κινούνται με ασφάλεια οι ποδηλάτες μπορούμε να έχουμε άμεσα μια διαδρομή κίνησης ποδηλάτων δεκαπέντε χιλιομέτρων. ( Ναύπλιο – Κεφαλάρι)

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: