η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το 5ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου.

Μ.Α

Υπάρχει πρόσκληση στο ΕΣΠΑ για σχολεία και ο δήμος Ναυπλίου δεν μπορεί να πάρει φράγκο γιατί δεν έχει μελέτη.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια συζητάμε για το τι θα γίνει με το 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου που σήμερα συστεγάζεται με το 2ο δημοτικό. Για να γίνει μάθημα έχουν  νοικιαστεί αίθουσες περιμετρικά της εκκλησίας του Αγ Κωνσταντίνου.  Οι συνθήκες εκπαίδευσης άθλιες και ας μην μιλήσουμε για την ασφάλεια των μαθητών.

Τι θα μπορούσε να έχει γίνει και η ΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ τα προτείνει με υπομονή τα τελευταία δέκα χρόνια.

1.Να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί από το σχέδιο πόλης Ναυπλίου σαν οικόπεδο εκπαίδευσης. Μέχρις ήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις  αναλογισμού και δεν ξέρουμε  ούτε το κόστος της απαλλοτρίωσης. Η δημοτική αρχή του κ. Αναγνωσταρά προτίμησε να προτείνει τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου και να το αποδώσει στους ιδιοκτήτες για αντιπαροχή. Αντί να διαθέσει ο δήμος Ναυπλίου λεφτά  για να  ανοίξει την Χαριλάου Τρικούπη να διέθετε τα λεφτά για να απαλλοτριώσει  το οικόπεδο. Αν σήμερα αν είχε ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση και υπήρχε μελέτη για ένα νέο σχολείο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί.

Κωδικός Πρόσκλησης: 19 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 08:«Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου». ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 75 – «Υποδομές στο Τομέα της Εκπαίδευσης» Μάλιστα φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων είναι  ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

2. Εναλλακτικά και χωρίς να συμφωνούμε στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου, για μια πιο άμεση εγκατάσταση του 5ου δημοτικού σχολείου προτείναμε, πριν από τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο και έγινε αποδεκτό την λύση των καπναποθηκών. Τι έπρεπε να είχε γίνει . Να είχε κατατεθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη με προϋπολογισμό στο δήμο για το κτήριο και να είχε γίνει  τροποποίηση του σχεδίου πόλης για το οικοδομικό τετράγωνο ώστε να χαρακτηριστεί χώρος εκπαίδευσης. Σήμερα και συνολικό προϋπολογισμό δεν έχει ο Δήμος για τις καπναποθήκες και αλλαγή του σχεδίου πόλης δεν έχει γίνει παρόλο ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Άρα ούτε και γι αυτό το κτήριο μπορούμε να πάρουμε λεφτά από την πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Και η ζωή συνεχίζεται ……

Διαβάστε την πρόσκληση

http://www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr/Lists/Proclamations/Attachments/734/depin_110218_Tropop.pdf

 

 

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: