η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Κούφιος πατριωτισμός και μισαλλοδοξία.

Μεγάλη έκπληξη προξένησαν ορισμένα σχόλια από blogers και ….υπερπατριώτες για την συμμετοχή Τούρκων μουσικών και καλλιτεχνών στο 20ο Μουσικό Φεστιβάλ του Ναυπλίου, που θα γίνει, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Για εμάς τουλάχιστον είναι ακατανόητο και ανιστόρητο οι δείκτες των ρολογιών τους να έχουν σταματήσει κάπου στον 14ο αιώνα.

Οι αναιτιολόγητες εμμονές της θορυβώδους  μερίδας των συμπολιτών μας δίνουν μια ακατανόητη και ανεδαφική διάσταση σε ένα πολιτιστικό και μόνο γεγονός. Στο ετήσιο Μουσικό φεστιβάλ του Ναυπλίου, που φιλοξένησε στη μακριά πορεία του καλλιτέχνες της κλασσικής μουσικής από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Που τίμησε τη κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων λαών και εθνοτήτων, ανοίγοντας διαύλους επαφής, γνωριμίας και φιλίας μεταξύ των λαών και παράλληλα ανέδειξε το μέγεθος του πολιτιστικού επιπέδου εμάς των διοργανωτών και φιλοξενούντων .

Γιαυτό είναι απαξιωτική αυτή η συμπεριφορά τους και προσβάλλει περισσότερο τους ίδιους σαν νοήμονα όντα όταν αντιστρατεύονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι δε ανιστόρητη η προσπάθειά τους να αναμείξουν ανύπαρκτα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού φανερώνει ότι διαπνέονται μόνο από κούφιο πατριωτισμό και μισαλλοδοξία.

Ας υποδεχτούμε τους αλλοδαπούς προσκεκλημένους ως πρεσβευτές της κουλτούρας και εκφραστές των ειλικρινών αισθημάτων προσέγγισης αλληλοκατανόησης και φιλίας του γειτονικού λαού μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις πολιτιστικές επιστημονικές και αθλητικές, απομονώνοντας απρεπείς και απολίτιστες κινήσεις μικρότητας, απομονωτισμού και μισαλλοδοξίας.

 

Υ.Γ. Οι διαδικασίες του Φεστιβάλ είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Για την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Γιάννης Γκιόλας

 

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: