η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Διαβάζοντας ένα σχόλιο….

Μ.Α.

Στο θέμα για την ανάδειξη της Πρόνοιας που έγγραψε το BLOG Αιρετικές απόψεις για το Ναύπλιο, διάβασα και αντιγράφω ένα σχόλιο.

«ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑΤΕ;20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ; ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ»

Ακριβώς αυτή είναι η λογική που σήμερα επικρατεί. Πάντα φταίνε κάποιο άλλοι. Προσωπική ευθύνη για τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχει;

Εμείς οι «φωστήρες»  ή μάλλον θα έλεγα οι μαζόχες της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για το πρόγραμμα της Πρόνοιας κάναμε τα εξής αυτά τα χρόνια.  

  1. Βγάλαμε ειδικό φυλλάδιο με τις σκέψεις μας για την Πρόνοια και το μοιράσαμε σε όλη την περιοχή πριν καν εμφανιστεί τοπ πρόγραμμα το 2002
  2. Το συζητήσαμε στα καφενεία της Πρόνοιας
  3. Όταν εμφανίστηκε το πρόγραμμα καταθέσαμε τις απόψεις μας κάποιες από τις οποίες ενσωματώθηκαν στην πρόταση του δήμου Ναυπλίου.
  4. Κατά την υλοποίηση κάναμε παρεμβάσεις για την προτεραιότητα των έργων.
  5. Αρθρογραφήσαμε σχετικά στον τοπικό τύπο.
  6. Όταν τελείωσε το έργο καταθέσαμε τις διαφορετικές απόψεις μας  για την ιεράρχηση της υλοποίησης.
  7. Δεν πήγαμε στο εισαγγελέα γιατί δεν είχαμε καμιά  ένδειξη για οικονομικό σκάνδαλο. Η διαφορετική αντίληψη για την υλοποίηση ενός έργου δεν είναι ποινικά καταδικαστέα πράξη. Δεν έχουμε την άποψη ότι την τοπική αυτοδιοίκηση την διοικεί ο εισαγγελέας.

 

Ίσως όμως οι στενότεροι συνεργάτες του Αναγνωσταρά είναι αυτοί «οι καναπεδάτοι»  που δεν καταθέτουν τίποτα αλλά έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα.   

Για μας η ενασχόληση  μας με τα δημοτικά πράγματα είναι να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρχει μια εναλλακτική βιώσιμη πρόταση για την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε  και απλά κρίνουμε  γεγονότα και αποφάσεις. Προσπαθούμε να προτείνουμε  μια εναλλακτική πρόταση μ΄ όλο το ρίσκο κάποιοι να σε κρίνουν να διαφωνήσουν και να σε κατακεραυνώνουν. Αν δεν προτείνεις τίποτα, όπως είναι σήμερα η κοινωνία και οι θεσμοί δεν δημιουργείς και κόντρες με κανένα Κάθεσαι «στο θρόνο σου» και περιμένεις την ιστορική στιγμή να σου αναθέσουν οι ψηφοφόροι την εξουσία.   

Αλλά αυτός, ο άλλος δρόμος, που επιλέξαμε να πολιτευτούμε σαν ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ έχει ενδιαφέρων. Και η κριτική που μας ασκούν κάποιοι έχει ενδιαφέρον. Απλά αυτοί που κάνουν κριτική να μην μηδενίζουν  καταστάσεις…

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: