η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Κάτι δεν πάει καλά…

Μ.Α.

Τι μας εμποδίζει να εφαρμόσουμε από σήμερα το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

 Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του κ. Τατούλη  «Τις απόψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο σύνολο τους υιοθέτησε η Διυπουργική Επιτροπή για τα σκουπίδια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Τις απόψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο σύνολο τους υιοθέτησε η Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Ιουλίου υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως κ. Θ. Πάγκαλου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και των υπουργών κ.κ. Πάρη Κουκουλόπουλου Υφ. Εσωτερικών, Θανάση Μωραίτη, Υφυπουργό του ΥΠΕΚΑ, Μανώλη Όθωνα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ΓΓ του ΥΠΕΚΑ.

Στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου, καθώς και τα αποφασιστικά βήματα που έχουν γίνει τόσο για την προσωρινή λειτουργία των δεματοποιητών και την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όσο και για την προετοιμασία του Διεθνούς διαγωνισμού που θα επιλύσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που επιτεύχθηκε από την ημέρα που μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Αιρετή Περιφέρεια. Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους και την άμεση δημοπράτηση του έργου. Επίσης τόνισε ότι, για την επίτευξη των στόχων απαιτείται η δημιουργία ενός ισχυρού ΦοΔΣΑ στηνΠεριφέρεια Πελοποννήσουμε την επιτελική συμμετοχή της Περιφέρειας.

Η διυπουργική επιτροπή υιοθέτησε στο σύνολό τους τις απόψεις του κ. Περιφερειάρχη και δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράστασή της ώστε ηΠεριφέρεια Πελοποννήσουνα επιτύχει στο σχέδιο της, προκειμένου αυτό να αποτελέσει πρότυπο για όλη τη χώρα.

Ποια τελικά είναι η μέθοδος διαχείρισης που έχει επιλεγεί και συμφώνησε μάλιστα και η Διυπουργική ;

Ο ίδιος ο κ. Τατούλης σε άλλη ανακοίνωση αναφέρει ότι «Η τεχνολογία που θα υιοθετηθεί θα είναι προϊόν του διαγωνισμού» Δηλαδή θα κάνουμε τα τεύχη δημοπράτησης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού και δεν θα έχουμε καμία άποψη για το πώς θα διαχειριστή κάποιος τα σκουπίδια; 

Τι μας εμποδίζει να εφαρμόσουμε από σήμερα το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Μήπως δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε τον νέο ΠΕΣΔΑ γιατί μας χαλάει την μανέστρα;

1 σχόλιο»

  yiannis wrote @

…μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλονών, τέρμα ως εδώ…..
τραγουδούμε οι απλοί πολίτες της δύσμοιρης τούτης χώρας.
Λαϊκό το άσμα, αλλά με διαχρονική αξία!
Ο κ. Τατούλης χρειάζεται πολύ χρόνο για να ανακαλείψει αυτό που άλλοι έχουν εφαρμόσει για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αντί λοιπόν να ετοιμάζει διεθνή διαγωνισμό -ίσως να μην προλάβει στη θητεία του την ολοκλήρωση της προετοιμασίας- ας ταξιδέψει μέχρι τη Βιέννη, για να δει ιδίοις όμασι, το πως λειτουργεί μέσα στην πόλη το εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών.
Απλά πράγματα κ. Περιφερειάρχα!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: