η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Αγωγός φυσικού αερίου στην Αργολίδα

Όταν ο λαϊκισμός συνάντησε την μικροπολιτική

Μ.Α. 

Τις τελευταίες  εβδομάδες ζούμε στην Αργολίδα τις ημέρες του θριάμβου του λαϊκισμού.

Πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες δηλώσεις στα τηλεοπτικά μέσα, για «τον δυναμισμό του δημάρχου του Άργους που άλλαξε την πορεία του αγωγού» για την «μεγάλη νίκη» απέναντι σε ένα ανύπαρκτο εχθρό,  και την συμβολή στην αλλαγή της πορείας  του αγωγού του φυσικού αερίου του Γιάννη Μανιάτη και το ειδικό ενδιαφέρον και μάλιστα με ερώτηση του βουλευτή κ. Ανδριανού.

Ένα έργο που είχε την έγκριση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, είχε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με μια μόνο αρνητική ψήφο και σήμερα ήταν στην φάση της υλοποίησης.  

Τι μπορεί να σημαίνει η μεταφορά της όδευσης του αγωγού.

  1. Αύξηση του κόστους του έργου
  2. Λίγες οι πιθανότητες να πάρει φυσικό αέριο το Άργος και το Ναύπλιο γιατί ο αγωγός θα περνά σε απόσταση τριών και πλέον χιλιομέτρων από την πόλη του Άργους και τεσσάρων χιλιομέτρων δυτικά της νέας χάραξης.  Οι αποστάσεις θα είναι απαγορευτικές για ιδιώτη  επενδυτή για κατασκευή αγωγού μεταφοράς και διανομή φυσικού αερίου στις πόλεις.
  3. Δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου μέχρι τέλους 2012 με σημαντικές συνέπειες σε σχέση με τη λειτουργία της Μεγαλόπολης και τους ρύπους  
  4. Αντίδραση και άλλων περιοχών σε σχέση με την όδευση. Κάποιοι θα  πουν επειδή η Αργολίδα έχει Υπουργό που μπορεί να αλλάζει την χάραξη γιατί να μην μπορεί να αλλάξει και στην Κορινθία.  
  5. Αφού η ΜΠΕ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος πως θα την αλλάξουμε;

Και να αποκαταστήσουμε και την πραγματικότητα:

1. Δεν χάνετε παρά μόνο μια σειρά δένδρων σε όποιο χωράφι περάσει.

2. Αποζημιώνονται για την δουλεία διέλευσης και μετά τις εργασίες τοποθέτησης του αγωγού η επιφάνεια παραδίδεται για χρήση στον ιδιοκτήτη που μπορεί να καλλιεργήσει κηπευτικά αμπέλια κ.λπ   Δένδρα (πορτοκαλιές- ελιές )  μπορεί να υπάρχου σε απόσταση τεσσάρων μέτρων δεξιά και αριστερά του άξονα του αγωγού.  

 Η χάραξη μελετάτε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Που ήταν όλοι  αυτοί που σήμερα σκίζουν τα ρούχα τους για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Μάλλον   όταν δεν έχουν  την εξουσία απλά διακηρύσσουν ΄πράγματα  εκτός πραγματικότητας. Όταν την αποκτούν λαϊκίζουν……

Advertisements

2 Σχόλια»

  Μ.Α. wrote @

Διαβάστε σχετικό κείμενο και στο BLOG Αιρετικές απόψεις http://airetika.blogspot.com/2011/08/vae.html

  Μ.Α. wrote @

Διαβάστε την απάντηση του Γιώργου Φ. Παπαρσένου Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. σε σχέση με την αλλαγή της πορείας ου φυσικού αερίου όπως δημοσιεύτηκε στις Αργολικές Ειδήσεις http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2011/08/blog-post_1248.html#more


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: