η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Πληρώνουμε μελέτη για ένα συνεδριακό κέντρο που δεν έγινε ποτέ

Μ.Α.

Οι μελέτες του «τοπικού μας» μελετητή

Με αυτόν τον τίτλο διαβάσαμε δημοσίευμα στο BLOG ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για το χρηματικό ένταλμα πληρωμής 149.000 € Η πληρωμή αυτή γίνεται βάσει δικαστικής απόφασης «Τόκοι υπερημερίας λογαριασμών 19ου, 20ου,21ου και 22ου μελέτης συνεδριακού κέντρου Ναυπλίου, σύμφωνα με την υπ αριθμ.75/2011 Απόφαση Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης Α Τμήμα, πλέον χαρτοσήμου και ΟΓΑ Διαβάστε αναλυτικά στο http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2011/09/blog-post_7185.html#more

Το συνολικό ποσό της μελέτης υπερβαίνει τις 800.000 € και το χειρότερο επειδή δεν έγινε αξιοποίηση του οικοπέδου που ήταν ιδιοκτησίας του Ελληνικού δημόσιου, μπορεί και να το χάσουμε, χάνοντας και τα χρήματα που έχει δώσει ο δήμος για την παραχώρηση χρήσης.

Για την μελέτη του συνεδριακού πληρώνουμε σπασμένα για μεγαλομανίες. Την σχεδίαση υπόγειων παρκινγκ, την υπέρβαση στο ύψος που η δημοτική αρχή του δημάρχου κ. Τσούρνου νομιμοποίησε με απόφαση του δημοτικού συμβούλιου και τον υπερβολικό αριθμό προβλεπομένων συνέδρων.

Σχεδίασε «ο τοπικός μας μελετητής» ένα συνεδριακό κέντρο που εάν κάποια στιγμή γέμιζε δεν θα υπήρχαν μάλλον δωμάτια στο Ναύπλιο να φιλοξενηθούν οι σύνεδροι.

Γιατί όσο αυξάνουμε το προϋπολογισμό της κατασκευής του έργου τόσο αυξανόταν και η αμοιβή της μελέτης. Για  το λόγο αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε οικονομικά. σε σχέση με την μελέτη.

Για να θυμηθούμε η μελέτη έχει γίνει από τον ίδιο μελετητικό γραφείο  που έχει μελετήσει:  

  1. Το δημόσιο κτήριο στην οδό Αμαλίας (δεν έγινε ποτέ) στο οικόπεδο που σήμερα είναι χώρος στάθμευσης. Και εκεί πληρώθηκε η μελέτη με δικαστική απόφαση και μας τα πήρε χοντρά.  
  2.  Την επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Κούρτη. Δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί με ευθύνη του μελετητή.
  3. Την επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή του Πρ Ηλία Ναυπλίου που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
  4. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης του Ναυπλίου που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα με ευθύνη μελετητή και δημοτικής αρχής τα τελευταία πέντε χρόνια.

Και μπορεί να έχω ξεχάσει και κάποια. Δηλαδή σε εθνικό επίπεδο έχουμε το «εθνικό μας εργολάβο» και σε τοπικό επίπεδο τον «τοπικό μας μελετητή».  Γιατί πρέπει να υστερούμε σαν πόλη…..

Υ.Γ Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ έχε8ι καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση για να σωθεί το οικόπεδο και να γίνει ένα συνεδριακό κέντρο.

 

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: