η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Διοικητήριο στην πόλη του Ναυπλίου.

Μ.Α.

Άμεση προτεραιότητα  η τροποποίηση του σχεδίου πόλης να χαρακτηρίσει η περιοχή γύρω από τον Αγ Αναστάσιο σαν χώρος χρήσης διοικητηρίου.

Αλλιώς θα πουληθούν από το ελληνικό δημόσιο σαν προνομιούχα οικόπεδα με θέα την θάλασσα.

Το νέο κτήριο διοικητήριο θα μπορούσε να στεγάσει και ένα αμφιθέατρο με όλη την υποδομή για τις ανάγκες του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή μας.

Το τελευταίο καιρό, έχει ανοίξει μια συζήτηση (ανεπίσημα ) για ένα διοικητήριο που θα στεγάσει υπηρεσίες της περιφερειακής διοίκησης. Μια από τις απόψεις που κατατέθηκαν ήταν η αξιοποίηση του οικοπέδου που αγόρασαν στην Δαλαμανάρα ο Δήμος Ναυπλίου Άργους και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για να στεγάσει το Πανεπιστήμιο. Ας σημειώσουμε το μέγεθος της ανευθυνότητα. Ενώ αγοράστηκε το οικόπεδο για να στεγαστεί το Πανεπιστήμιο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άργους στην περιοχή δεν δόθηκε χρήση εκπαίδευση!!!!!!

 Σαν ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ είχαμε την άποψη και την καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να χωροθετηθεί χώρος για διοικητήριο τα οικόπεδα του δημοσίου γύρω από την  Αγ Αναστάσιο, που θα εξυπηρετήσει και την περιφερειακή διοίκηση αλλά και τις μεγάλες κτηριακές ανάγκες του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Ναυπλιέων.

Μάλιστα σε κείμενο τον Μάιο του 2010 αναφέραμε τα εξής :

Η ανάγκη για διοικητήριο είναι προφανής.

Βόρεια και δυτικά του ναού Αγ Αναστασίου υπάρχει δημόσιο κτήμα 7.500 τ.μ. Σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης στην περιοχή θα μπορούσαν να κτιστούν 7.000 τ.μ με κάλυψη 3.400 τ.μ. Άρα θα υπάρχει χώρος πράσινου περίπου 4.500 τ.μ. και σημαντικός χώρος για συμπληρωματική στάθμευση στο χώρο της παραλίας. Με σημερινές τιμές στην οικοδομή, η ανέγερση του κτηρίου θα είχε προϋπολογισμό περίπου 9.000.000 ευρώ. Δηλαδή εάν παίρναμε δάνειο από τράπεζα το ποσό της ανέγερσης, πληρώνοντας το ποσό του 1.250.000 ευρώ το χρόνο (το δίνουμε σήμερα για ενοίκια) σε 10 χρόνια θα είχαμε εξοφλήσει τον δανεισμό και θα είχαμε ένα σύγχρονο κτήριο για στέγαση υπηρεσιών.

Το νέο κτήριο θα μπορούσε να σχεδιαστεί και βιοκλιματικά, ώστε να έχουμε σημαντική οικονομία σε ενέργεια άρα εξοικονόμηση χρημάτων στα καθημερινά λειτουργικά έξοδα. Μια ματιά μπορεί να σας πείσει για την αυξημένη σήμερα κατανάλωση σε όλους του τομείς. Για παράδειγμα κάθε γραφείο και κλιματιστικό αυτό μάλλον τα λέει όλα. Θα ήταν κτήριο που θα εξυπηρετούσε τα ΑμεΑ .

Θα μπορούσε το νέο κτήριο να στεγάσει και ένα αμφιθέατρο με όλη την υποδομή για τις ανάγκες του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή μας.

Σημαντικό επίσης είναι ότι στο κτήριο θα μπορούσε να στεγαστεί και το Λιμεναρχείο και ο οίκος του Ναύτη που σήμερα έχουν προσδιοριστεί να καταλάβουν χώρο του Λιμενικού ταμείου στην δεξιά πλευρά στην κατεύθυνση από Ν. Κίο προς Ναύπλιο δυτικά του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνάσιου. Θα αποφεύγαμε να κτίσιμο στην παραλιακή ζώνη και θα αφήναμε ελεύθερο το μέτωπο προς την θάλασσα. Αναλυτικά όλη η παρέμβαση

https://alliprotasi.wordpress.com/2010/05/26/spatali/#respond

Μήπως ο δήμος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και με τροποποίηση του σχεδίου πόλης να χαρακτηρίσει την περιοχή σαν χρήση διοικητηρίου για να προλάβουμε πιθανά ξεπουλήματα;

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: