η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Τελωνείο : Μια μελέτη στο γάμο; .

Μ.Α.

Διαβάσαμε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων 24/06/2011 «περί ανάθεσης για σύνταξη οικονομικής μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της λειτουργίας του παλαιού κτηρίου του τελωνείου Ναυπλίου ως «μουσείου τελωνείων και πολιτιστικού κέντρου Ναυπλίου» με το ποσό των 4.500 € με ΦΠΑ Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η ανάθεση είναι απευθείας σε εταιρεία που τα προηγούμενα χρόνια είχε εκπονήσει και το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Ναυπλίου, πληρώθηκε μερικές χιλιάδες ευρώ (80.000 € αν δεν με απατά η μνήμη μου). Μάλιστα η μελέτη που κατατέθηκε  αφορούσε άλλο δήμο και όχι του Ναυπλίου και έτσι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του κ. Αναγνωσταρα και μετά διορθώθηκε. Για ιστορικούς λόγους να αναφέρουμε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα που ψηφίστηκε και πληρώθηκε ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Η μελέτη είναι αναγκαίο να γίνει για να ενταχθεί ένα έργο σε επιχειρησιακό πρόγραμμα για χρηματοδότηση. Αλλά πως μπορεί γίνει αφού δεν υπάρχει μουσειολογική μελέτη. Δηλαδή  μια μελέτη που να λέει τι θα εκθέσουμε σε αυτό το χώρο. Η έκθεση είναι αυτή που μπορεί να προσδιορίσει τη βιωσιμότητα της λειτουργίας. Δηλαδή εάν μπορούσαμε φτιάξουμε κάτι μοναδικό έχει μια  διαφορετική οικονομική προσέγγιση από κάτι που είναι πρόχειρο.

Άρα πως μπορεί κάποιος να κάνει μελέτη σκοπιμότητας σε κάτι χωρίς περιεχόμενο απλά με ένα τίτλο; 

Υ.Γ. Ας υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση για την μουσειακή διαμόρφωση του Τελωνείου ήταν της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ αυτή κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για να πάρει ο δήμος την χρήση του κτηρίου αλλά ποτέ δεν ρωτηθήκαμε για το πως προσδιορίζαμε το παρεχόμενο.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: