η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος ………..

Μ.Α.

Η απάντηση ενός «εργολάβου» της ανακύκλωσης ……..

Πριν από λίγες μέρες ιδιωτική εταιρεία και όχι ο δήμος Ναυπλίου τοποθέτησε κάδους ανακύκλωσης στην πόλη ου Ναυπλίου. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε σημεία που υπέδειξε η εταιρεία και ενέκρινε ο δήμος Ναυπλίου και μάλιστα με καθυστέρηση.  Δηλαδή κάποιος συμπολίτης μας είδε ότι η επένδυση στην ανακύκλωση είναι ένας τομέας που μπορεί να έχει κέρδη και έριξε χρήματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραχώρησε απλά σε ένα ιδιώτη ένα τομέα, που θα μπορούσε να έχει κάποια έσοδα και να μικρύνει, με κίνητρα απόδοσης σε ανακύκλωση, τα δημοτικά τέλη. Αυτό που οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό οργανώνεται από την υπηρεσία καθαριότητας, εμείς το δώσαμε σε ιδιώτη.

Έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Δημάρχου κ. Αναγνωσταρά. Πόσο εύκολα το «μαύρο γίνεται άσπρο»

«Ένα σημαντικό βήμα για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος επιτελείται ήδη στην πόλη του Ναυπλίου.
Εδώ και μέρες τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας του Νομού οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού,  και χαρτιού. Να θυμίσουμε πως ένα μεγάλο μέρος των αστικών απορριμμάτων αποτελείται από τα δύο αυτά υλικά.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης στην 11η, στην Νέα πόλη Κούτρη, και στον Συνοικισμό. Σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι σε επίκαιρα σημεία της πόλης.
Ελπίζουμε η προσπάθεια ανακύκλωσης να αγκαλιαστεί με το ίδιο ενδιαφέρον από τους δημότες με αυτό για το σημείο συλλογής- Ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια με σημαντική επιτυχία απέναντι από το κτήριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου.
Παρακαλούνται οι πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της ανακύκλωσης ρίχνοντας στον κάθε κάδο το είδος των απορριμμάτων για τον οποίο ο κάδος προορίζεται ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες του Δήμου για την προστασία του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.
Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και όχι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης».

 Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες θα ανταποκριθούν στην ανακύκλωση για να καταλάβει η δημοτική αρχή έστω και αργά την λάθος πολιτική που έχει εφαρμόσει τόσα χρόνια στην διαχείριση των απορριμμάτων

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: