η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Παλαμήδειοι αγώνες

Με αίτηση στην τοπική κοινότητα Ναυπλίου η Ειρήνη Μελισσσηνού  από τις 19/9/2011 έθεσε  το θέμα των Παλαμήδειων αγώνων που γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη του Ναυπλίου. Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας και έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις.  

από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ το μέλος της Τοπική Κοινότητας Ναυπλίου  Ειρήνη Μελισσηνού   

 Κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Παλαμήδειοι Αγώνες, με αφορμή τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου. Πραγματοποιούνται αγώνες μεγάλων αποστάσεων για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και για ενήλικες, των οποίων οι διαδρομές τροποποιούνται κάθε χρόνο.

 Πέρσι η κύρια διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν κυκλική, με αφετηρία το άγαλμα του Στάικου Σταϊκόπουλου, κατεύθυνση προς την ενδεκάτη, είσοδο στην Σιδηράς Μεραρχίας και κατάληξη πάλι στο άγαλμα του Στάικου Σταϊκόπουλου. Στους αγώνες αυτούς υπάρχει συμμετοχή και από γειτονικούς δήμους, αλλά και από γειτονικούς νομούς αφού πέρσι είχαν έρθει άτομα ακόμα και από την Κορινθία για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

 Ποιο ήταν όμως το λυπηρό στην διοργάνωση αυτή. Οι αγώνες αυτοί έχει καθιερωθεί να γίνονται Σάββατο. Ημέρα όπου γενικά το Ναύπλιο έχει αυξημένη κίνηση. Κατά την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων και την ώρα της εκκίνησης περνούσαν από την αφετηρία και μεταξύ των αθλητών τρενάκια, λεωφορεία και αυτοκίνητα, ενώ οι αθλητές περνούσαν μέσα από το παζάρι. Δεν είχε σταματήσει η διέλευση των οχημάτων. Και αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργούσε ένα αλαλούμ.

 

Οι Παλαμήδειοι αγώνες είναι πλέον θεσμός για το Ναύπλιο, ενώ έχουν και πολύ μεγάλη συμμετοχή από άτομα όλων των ηλικιών. Θα πρέπει να τους αγκαλιάσουμε σαν Πόλη και να γίνουν το γεγονός της ημέρας και ένας εορτασμός για την Πόλη του Ναυπλίου.

 

Πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξει η διαδρομή του αγώνα και να κατευθυνθεί προς την παλιά Πόλη του Ναυπλίου και να διεξαχθεί μέσα στα γραφικά σοκάκια, με εκκίνηση και τερματισμό από το άγαλμα του Στάικου Σταϊκόπουλου. Η ακριβής διαδρομή θα πρέπει να χαραχθεί σε συνεργασία με τους φορείς του ΣΕΓΑΣ και των διοργανωτών του αγώνα. Θεωρώ ότι μπορούμε να διοργανώσουμε –η πόλη μας διαθέτει άτομα με εμπειρία διοργάνωσης μεγάλων αγώνων- έναν ανώμαλο δρόμο που θα γίνει το επίκεντρο όλης της νότιας Ελλάδας.

 

 

 

 

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: