η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια θλιβερή είδηση για ένα σημαντικό άνθρωπο της αυτοδιοίκησης

Μ.Α.

Διαβάσαμε στο BLOG της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων για το θάνατο (23/10/2011) του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου με τον τίτλο «Έφυγε ο Δήμαρχος της αγέλαστης πέτρας» εμπνευσμένο από το ντοκιμαντέρ του Φ Κουτσαφτή για την Ελευσίνα.

Μια εξαιρετική μορφή στον χώρο της αυτοδιοίκησης, τον γνωρίσαμε στα πρώτα βήματα του συνδυασμού της Πρωτοβουλίας Δημοτών Ναυπλίου πριν από είκοσι και πλέον χρόνια. Ευτύχησε υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση της Ελευσίνας από το 1978 ως δημοτικός σύμβουλος και από το 2003 ως δήμαρχος.

Μπόρεσε να μετατρέψει την Ελευσίνα από πόλη πρότυπο στη ρύπανση σε πόλη πρότυπο της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης τυγχάνοντας, μάλιστα και διεθνούς αναγνώρισης.

Να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Χ. Κασίμη από την Κόρινθο ότι «Ο Γ. Αμπατζόγλου υπήρξε ένας ταπεινός, προσηνής, εργατικός και αποτελεσματικός άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Ένας γλυκύτατος συνομιλητής με ειλικρινή σεβασμό στην άποψη του άλλου. Ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος που κοσμούσε την αυτοδιοίκηση και τιμούσε την πόλη του. Είμαστε ευτυχείς που τον γνωρίσαμε!»

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: