η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Συμπαράσταση στους πολίτες

Ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων δήμων, η δημοτική παράταξη, «Άλλη πρόταση» ζητά δια των δημοτικών της συμβούλων Γιάννη Γκιόλα και Βαγγέλη Βλαχάκη, να αποδείξει έμπρακτα ο Δήμος Ναυπλιέων την αλληλεγγύη του προς τους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν ή θεωρούν άδικο το φορολογικό χαράτσι που τους επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων αναφέρουν οι σύμβουλοι της «Άλλη Πρότασης» προς τη Δημοτική Αρχή:

Ασφαλώς θα έχετε πληροφορηθεί για την κίνηση ορισμένου αριθμού Δήμων (Νέας Ιωνίας, Αττικής, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ιλίου, Κορυδαλλού, Λάρισας, Αμαρουσίου, κ.α.) και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για λογαριασμό των δημοτών τους ενάντια στο χαράτσι που επιβλήθηκε από το κράτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επειδή, πρωτίστως, το μέτρο αυτό είναι «άδικο» ως επιβαλλόμενο επί δικαίων και αδίκων, «δυσβάστακτο» σε περίοδο έντονης οικονομικής δυσπραγίας και αφαίμαξης των πολιτών, καθώς και «ηθικά και κοινωνικά ανάλγητο».

Επειδή εντός ολίγων ημερών, στις 2 Δεκεμβρίου 2011 συζητείται ενώπιον του ΣτΕ προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά της παράνομης επιβολής του ως άνω τέλους κατά των ακινήτων.

Επειδή είναι σφόδρα πιθανό να φθάσουμε σε πιθανότητα διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που θα πλήξει ζωτικές βιοτικές ανάγκες σε συνδημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Η Άλλη Πρόταση προτείνει:

  1. Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων, που πλήττονται από το άδικο χαράτσι, μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ.
  2. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους καθώς και σε κάθε τους κινητοποίηση.
  3. Να λειτουργήσει ο Δήμος γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ) και για τη συλλογή δικαιολογητικών για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του χαρατσιού, καθώς και εξώδικους δηλώσεις- διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές.
  4. Να διοργανωθεί σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου, άμεσα, συζήτηση στο Βουλευτικό με στόχο τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης, για να έχουν οι δημότες τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες και άμεση ενημέρωση.
Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: