η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Επαναλειτουργία γραμμής ΟΣΕ Κόρινθος – Ναύπλιο

Στη συνεδρίαση του τοπικής κοινότητας Ναυπλίου τη Δευτέρα 13/2/2012 συζητήθηκε η πρόταση που είχε καταθέσει η  Ειρήνης Μελισσινού εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, για την επαναλειτουργία της γραμμής του ΟΣΕ από την Κόρινθο στο Ναύπλιο.  Με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η πρόταση το θέμα να τεθεί  για συζητηθεί  το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων.

Η πρόταση της Ειρήνης Μελισσήνού

Θεωρούμε ότι η επαναλειτουργία της γραμμής του ΟΣΕ Κόρινθος – Ναύπλιο είναι απόλυτα προς το συμφέρον των κατοίκων του Ναυπλίου που θέλουν να μετακινούνται από και προς την Αθήνα. Επίσης, θεωρούμε ότι είναι και προς το συμφέρον των επισκεπτών του Ναυπλίου, οι οποίοι με τραίνο θα μπορούσαν να επισκέπτονται το Ναύπλιο εύκολα, γρήγορα,  με ασφάλεια, φθηνά και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να περιοριστεί και το πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και με ταυτόχρονη λειτουργία του δανειστικού ποδήλατο το Ναύπλιο να είναι ένας σημαντικός εναλλακτικός προορισμός μικρού κόστους μεταφοράς. Να μην ξεχνάμε και τα γνωστά περιβαλλοντικά οφέλη από την προτίμηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (και κύρια του τραίνου) σε σχέση με τα μέσα ιδιωτικής χρήσης .

Μέσω της ανταπόκρισης του προαστιακού σιδηρόδρομου και της γραμμής του ΟΣΕ Κόρινθος – Ναύπλιο, η οποία γινόταν σε ελάχιστα λεπτά, μπορούσαν οι επιβάτες να μεταφερθούν μεταξύ Ναυπλίου και Αθήνας πολύ γρήγορα και πολύ φθηνά. Αυτή η δυνατότητα παρόλο που η ανακαίνιση των γραμμών μεταξύ Κορίνθου και Ναυπλίου έγινε τόσο πρόσφατα, εντούτοις τα δρομολόγια μετά από λίγο σταμάτησαν.

Η επαναλειτουργία της γραμμής δεν είναι αδύνατη ούτε απίθανη. Σήμερα που ο ΟΣΕ επανεξετάζει την δυνατότητα επαναλειτουργίας της γραμμής οι φορείς της πόλης του Ναυπλίου με επικεφαλής το Δήμο πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, όμως, δεν έχει την πολυτέλεια να μένει αδρανής για ένα θέμα που είναι τόσο σημαντικό για την πόλη μας. Αντίθετα, πρέπει όσο γίνεται να χρησιμοποιήσει την κοινωνική και πολιτική του   πίεση ώστε πράγματι η γραμμή να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά. Για αυτό το λόγο καταθέτουμε πρόταση στο τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου, ώστε το θέμα να μπορέσει να συζητηθεί στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου.

                                       ΝΑΥΠΛΙΟ 10-01-2012

                                                              

 

 

3 Σχόλια»

  ohlala wrote @

Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια σας! Τι εγινε τελικα;

  admin wrote @

Το αίτημα έγινε αποδεκτό αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια από το Δήμο Ναυπλιέων

  nicos wrote @

Ηθελε παρα πολυ δουλια για να κανουν ενα γραμμα, ειναι και τα κτελ που εχουν αντιθετο συμφερον μαλλον…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: