η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια αυλή γεμίζει με ιδέες.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων 2ου γυμνασίου Ναυπλίου και την συμμετοχή του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου, ξεκινάει μια διαδικασία συζήτησης και ιδεών που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου των δύο σχολείων.Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε μαθητές και γονιούς αναφέρονται τα εξής:

Είναι για όλους μας μια ευκαιρία να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε. Το  σχολείο δεν είναι μόνο οι αίθουσες και τα κτίρια αλλά και η αυλή του και οι εκπαιδευτικές διαδικασίες συνεχίζονται και στον αύλειο χώρο ακόμα και την ώρα του διαλλείματος, ακόμα και την ώρα  που  τo σχολείο δεν λειτουργεί. Είναι μια μικρογραφία του δημόσιου χώρου και μέσα από την καθημερινή του χρήση μαθαίνουμε να τον σεβόμαστε ή να τον απορρίπτουμε, να δρούμε, να τον αξιοποιούμε ή απλώς να τον αποδεχόμαστε.

Η επαφή ανάμεσα στους μαθητές, η επαφή τους με την φύση, η οικειοποίηση ή απόρριψη του χώρου, είναι διαδικασίες εκπαιδευτικές και μάλιστα πολύ σημαντικές για την εφηβεία.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του  2ου Γυμνασίου  Ναυπλίου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναθέσει μελέτη σε αρχιτέκτονες μηχανικούς για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, μαθητές, καθηγητές και γονείς ένα νέο προαύλιο χώρο.

Στην συζήτηση για τον σχεδιασμό πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.

Σε λίγες μέρες στην διεύθυνση  http://www.magicnet.gr/2gn/   θα μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: