η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Κατασκευάζοντας εχθρούς……

Μ.Α.

Πρόσφατα παρακολούθησα εκδήλωση σχολικού αποχαιρετισμού της χρονιάς που πέρασε σε Γυμνάσιο της Αργολίδας. Ο Δήμαρχος της περιοχής παραβρέθηκε και φυσικά προλόγισε την εκδήλωση. Και όταν λέμε παραβρέθηκε, σημειώνουμε απλά μίλησε και με την πρώτη εμφάνιση των μαθητών ύψωσε τα χέρια χαιρέτισε και έφυγε. Τόσο  ενδιαφέρον για την σχολική γιορτή.

Ας μην μιλήσουμε για το πόσο κάθισε δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Ας δούμε τι είπε στην ομιλία της προσφώνησης.

Αφού πάλεψε (πάντα σε πρώτο πρόσωπο) με όλα τα στοιχεία της φύσης, μπόρεσε και έβαλε στο ΕΣΠΑ την κατασκευή επέκταση του συγκεκριμένου σχολείου. Χίλια μπράβο αλλά…. Η εμπειρία του έδειξε πόσο γραφειοκρατικό είναι το σύστημα των εντάξεων. Αν είναι δυνατόν, δήλωσε, να ζητάει η περιφέρεια για το κτίσιμο ενός σχολείου γεωτεχνική μελέτη. Αν είναι δυνατόν. Τέτοιο είναι το μέγεθος της γραφειοκρατίας που πρέπει να αλλάξει  και θα το εισηγηθεί σε κάθε αρμόδιο. Να ένας λόγος όπως δήλωσε που δεν υπάρχει απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Απλά να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα

Είμαστε στο 2012

Η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή.

Ότι θα φτιαχτεί ένα δημόσιο κτήριο.

‘Ότι για την έγκριση μιας μελέτης σχολικής μονάδας και όχι μόνο, πλήρης φάκελος του έργου είναι όταν υπάρχει και γεωτεχνική μελέτη.

Κάποιοι για εντυπωσιάζουν πρέπει  να εφευρίσκουν κάθε φορά ένα  καινούργιο εχθρό.  Τον παλεύουμε με χέρια και με πόδια. Είναι σίγουροι ότι θα νικήσουν. Ο εχθρός που φτιάξαμε δεν υπάρχει. Είναι δημιούργημα της πολιτικής φαντασίας. Δημιουργεί όμως τους όρους για πολιτικές φαντασιακές νίκες. Έτσι μπορούμε κάθε φορά να  πανηγυρίζουν …….

Advertisements

1 σχόλιο»

  S. wrote @

τελικα εχει δικαιο ο Γιαννης Πατρικιος …οι Ελληνες ειμαστε ή αφεντες ή σκλαβοι και μας λειπει ο κοινος νους …..η δυστυχια του να σαι Ελληνας


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: