η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Καλή δύναμη για το 5ο Rock Festival

Μ.Α.

Το Σάββατο το βράδυ, μάλλον την Κυριακή το πρωί έσβησαν τα φώτα της σκηνής του 4ου Rock Festival που διοργάνωσε η ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ στην Καραθώνα. Μια ιδέα που ξεκίνησε από παλιά με την διοργάνωση της ROCK Απόβασης από τους IPOMALIS. Σήμερα είναι ένας πολιτιστικός θεσμός για την πόλη μας που με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΣΜΟΥ.

Μια προσπάθεια που για να ολοκληρωθεί απαιτεί πολύ κόπο από τους διοργανωτές. Όλα γίνονται σε εθελοντική βάση και το αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια είναι εξαιρετικό. Δεν είναι εξαιρετικό γιατί κάποιοι απλά μαζεύονται και διασκεδάζουν. Είναι εξαιρετικό γιατί η τοπική μουσική παραγωγή βρίσκει ένα χώρο έκφρασης, γιατί ακούει και άλλα σχήματα περισσότερο γνωστά και παίζει μαζί με τους τοπικούς μουσικούς δημιουργούς ισότιμα. Γιατί οι συμμετέχοντες δεν βλέπουν την μουσική συνάντηση στο Rock Festival μια «αρπακτή»

Κουβεντιάζοντας μάλιστα με τον Γιάννη, έναν από αυτούς που βάζουν πλάτη, είναι μια συνάντηση που δεν θέλει να καλέσει  τον κόσμο να συμμετέχει με τα φανταχτερά ονόματα. Δεν θέλει να

«εκμεταλλευτεί» τους επώνυμους και να «κλέψει»  την συμμετοχή του κόσμου. Θέλει να καλέσει  τον κόσμο να χειροκροτήσει και να συμμετέχει για την μουσική δημιουργία.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι καλή δύναμη για το επόμενο . Δεύτερο να καταλάβει ο κόσμος της καρέκλας, ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενισχύονται όχι μόνο οικονομικά αλλά και με την φυσική παρουσία  του κόσμου. Γιατί σε αυτή τη συνάντηση παρουσιάζετε η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που μοχθούν πολύ γι αυτό που γουστάρουν και το κάνουν χωρίς οικονομική ανταμοιβή, χωρίς οικονομικό κίνητρο.

Γιατί αποδεικνύει ότι η περιοχή μας έχει την μουσική υποδομή να στηρίξει εκδηλώσεις.

Τέλος ας ευχηθούμε ότι τα «οικονομικά ταξίματα» των τοπικών φορέων  θα υλοποιηθούν άμεσα.

Καλή δύναμη, απαραίτητα καλή ξεκούραση και ευχαριστούμε την ΠΥΛΗ ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ για τις υπέροχες βραδιές που μας προσέφερε…..

Advertisements

1 σχόλιο»

  Thanis wrote @

Έχετε και άλλες φωτογραφίες;
Αν ναι, παρακαλώ στείλτε τες μου στο
thanisp82@yahoo.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: