η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Αργολίδας για τον Τουρισμό

M.Α.

Τη Δευτέρα 2/7/2012 έγινε στο Βουλευτικό η δεύτερη διαβούλευση των τουριστικών φορέων της πόλης του Ναυπλίου (με σημαντική συμμετοχή κόσμου ) πάνω στην πρόταση του Επιμελητήριου Αργολίδας για να δημιουργηθεί ένας φορέας προβολής και ανάδειξης του νομού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ίσως για πρώτη φορά συνολικά εξετάζετε μέσα απο διαδικασίες διαλόγου, το τουριστικό προϊόν της περιοχής, οι δυνατότητες οργανωμένης παρέμβασης, η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και η άποψη για συλλογική παρέμβαση και όχι ατομική των τουριστικών μονάδων ξεχωριστά.

Μια προσπάθεια που βάζει προτεραιότητες, στόχους και απομυθοποιεί τις κυρίαρχες μέχρι σήμερα απόψεις για την τουριστική προβολή ενός τόπου ή μιας περιοχής.

Σε ένα νομό με 145 μονάδες 5.779 δωμάτια και 11.131 κλίνες, τις περισσότερες σε όλη την Πελοπόννησο πρέπει να δούμε μια άλλη παρέμβαση για τον τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσίασαν οι προτάσεις της εταιρίας aboutourism, που έχει αναλάβει  από το επιμελητήριο την συγκρότηση της πρότασης που με τον εκπρόσωπο της κ. Ψαρό με σαφήνεια προσδιόρισε στόχους και πολιτικές.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή πρέπει  να παίξουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κύρια στην χρηματοδότηση του φορέα. Ας συμμετέχουν πιο ουσιαστικά όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, που είναι αναγκαίο για την επιβίωση μιας τέτοιας προσπάθειας.

Advertisements

1 σχόλιο»

  TAKIS ARGYROPOYLOS wrote @

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΣΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ 1200 ΜΕ 1500 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012 ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: