η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Άρχισε η προετοιμασία ένταξης του αεροδρομίου της Τρίπολης στο Jessica μέσω ΣΔΙΤ.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με εκπροσώπους της Eurobank που αποτελεί το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά από αίτημά της τράπεζας για αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάληψη του συντονιστικού ρόλου του προγράμματος, ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σύσκεψη παρευρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζιούφας. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Δήμους, οι οποίοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι, για άμεση ένταξη έργων στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει ως βασική λογική τη μετατροπή των πόρων του ΕΣΠΑ σε δανειακούς πόρους, ανακυκλώνοντας τους, μοχλεύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και παρέχοντας κίνητρα επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την υλοποίηση εμπορικού και επιβατικού αμιγούς low cost αεροδρομίου στην Τρίπολη, με παράλληλη στρατιωτική χρήση, μέσω ΣΔΙΤ και ένταξής του στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των ενεργειών προκειμένου να απορροφηθούν τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εκπρόσωποι της Eurobank, αλλά και ο κ. Μαντζιούφας, χαρακτήρισαν την πρόταση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρωτοποριακή και καινοτόμα και ζήτησαν να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες, αλλά και να γίνει μια συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: