η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Λίγα λόγια για τη Μαρία Γκούμα

Μ.Α.

 

Φωτογραφία από το BLOG Αργολικές Ειδήσεις

Θεωρώ χρέος μου, αν και καθυστερημένα, να κάνω μια αναφορά στην μνήμη της Μαρίας της Γκούμα.

Όλα αυτά τα χρόνια που  παρεμβαίνουμε στα δημοτικά πράγματα μέσα από ομαδικές ή ατομικές προσπάθειες πάντα συναντούσαμε την Μαρία την Γκούμα. Ένας άνθρωπος δημιουργικός με ιδέες και συνέπεια σε πράγματα που πίστευε.

Συνέβαλε αποφασίστηκα στην ανασύσταση του Καρναβαλιού στην πόλη του Ναυπλίου, σε πολιτιστικές δράσεις, στην συγκέντρωση ενός σημαντικού υλικού με πρωτότυπες γκραβούρες της πόλης του Ναυπλίου για το δήμο.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην Επιτροπή Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ΟΠΑΝΑΡ με την ενασχόλησή της και την καθιέρωση του  θεσμού  των  βραβείων  πολιτισμού κάθε χρόνο στο νομό. Μια εκδήλωση, που παρ΄ όλες τις εντάσεις κάποιων, παρουσιαζόταν όλο το πνευματικό πολιτιστικό συγγραφικό έργο του νομού τη χρονιά που πέρασε. Η συμβολή της για αρκετά χρόνια  στην Δημοτική Επιχείρηση του Πολιτισμού ΔΕΠΑΝ στο Δήμο Ναυπλίου ήταν απόλυτα δημιουργική και ουσιαστική.

Η λειτουργία της Αίθουσας Τέχνης Ναυπλίου για πολλά χρόνια δημιούργησε ένα πόλο μιας διαφορετικής πολιτιστικής αναφοράς για την πόλη μας.

Σε αυτή την πολυποίκιλη δραστηριότητα δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει και τις εκδοτικές της προσπάθειες όπως «Η ζωή γύρω από μια ανασκαφή» «Το Ναύπλιο εκτός των Τειχών» κ.λπ .

Η Μαρία Γκούμα υπήρξε μια ιδιαίτερη μορφή που σφράγισε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλη μας αλλά και του νομού μας τα τελευταία χρόνια και δύσκολα θα αναπληρωθεί.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: