η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

«μια ευκαιρία για τον κύριο Αντωνιάδη για να βγει και να δηλώσει απλά παρών….»

Αντιγράφω από τα BLOG την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Ναυπλιέων  κ Γιάννη Τζαρίμα  σε κείμενο που δημοσίευσα στο BLOG τις ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η επιλογή του τίτλου έγινε από τoν αντιγράφοντα.

M.A. 

Για να μην υπάρχει απορία το λιοντάρι λέει. Αν δεν με σταύρωσης θα σε σταυρώσουν τα δόντια μου

Σχετικά με τις παρατηρήσεις του κου Μπάμπη Αντωνιάδη (συμμέτοχου στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ») όσον αφορά τη δήλωσή μου για τα επεισόδια της 28-07-2012 στην Αγία Τριάδα, θα ήθελα να απαντήσω στα ερωτήματά του , διευκρινίζοντας ότι δεν απαντώ με βάση την επαγγελματική μου ιδιότητα αλλά σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των κατοίκων του δήμου Ναυπλιέων και αντιδήμαρχος. Πρέπει επιπλέον να τονίσω ότι είμαι ένας από αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα καθημερινά, αφού έχω επιλέξει να ζω με την οικογένειά μου στη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα και άποψη για το πρόβλημα. Σε αντίθεση με άλλους, που εκ του ασφαλούς και από απόσταση, ασκούν κριτική και θέτουν ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα απαντούν οι ίδιοι στα ερωτήματά τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και όχι να προτείνουν λύσεις.

Πως είναι δυνατόν να προτείνουν λύσεις χωρίς να έχουν καν ξεκάθαρη εικόνα για το πρόβλημα; Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι η υποκρισία περισσεύει και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αγία Τριάδα, αποτελούν μια ευκαιρία για τον κύριο Αντωνιάδη για να βγει και να δηλώσει απλά παρών, εκμεταλλευόμενος και όχι συμμεριζόμενος τους απλούς πολίτες .

Ρωτάει τι εννοώ όλοι μαζί; Μα φυσικά το αυτονόητο, που ο ίδιος βέβαια δεν κατανοεί, αφού όπως φαίνεται, λειτουργεί με το εγώ και όχι το εμείς. Το πρόβλημα μεγάλωσε τόσο πολύ, που για τη λύση του δεν περισσεύει κανείς .

Ρωτάει τι εννοώ με το χτυπώντας την εγκληματικότητα στη ρίζα της ; Εννοώ κύριε Αντωνιάδη πως πρέπει να δίνουμε οριστικές λύσεις και όχι προσωρινές, εννοώ πως όλες οι πράξεις βίας πρέπει να καταγγέλλονται, να διώκονται οι υπαίτιοι και να απονέμεται δικαιοσύνη, όχι βέβαια σαν αυτή που εσείς θέλετε να μου προσάψετε μέσω των ερωτημάτων σας. Μήπως μέσα από τις ερωτήσεις σας εκφράζετε αυτά που εσείς πραγματικά θεωρείτε λύσεις, στο πίσω μέρος του μυαλού σας; (όπλα, κοινοβουλευτικά κόμματα που καθαρίζουν ή ό,τι άλλο σκέπτεστε).

Ρωτάει αν υπάρχει ρόλος για την αστυνομία; Θα του απαντήσω ότι ο ρόλος της αστυνομίας είναι σαφής και καθορισμένος, εκτός αν ο ίδιος δεν τον αποδέχεται.

Για το σχόλιο περί αγοροπωλησίας ψήφων με τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, του απαντώ να απευθυνθεί σε αυτούς που τους αφορά το θέμα και όχι σε εμένα .

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω, ότι για άλλη μια φορά ο κύριος Αντωνιάδης πιστός στις αρχές του, το μόνο που κάνει είναι να μην ασχολείται με την ουσία του προβλήματος αλλά να προσπαθεί να δημιουργήσει ανούσιες εντυπώσεις, γιατί όπως αποδεικνύεται, δεν έχει να προτείνει κάτι ή ίσως δεν θέλει να συμβάλει στη λύση του προβλήματος, αφού ίσως θεωρεί ότι δεν τον αφορά, γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που συμμετέχει τόσα χρόνια στα κοινά δεν έχει προτάσεις και το μόνο που κάνει είναι κριτική κενής περιεχομένου.

Με εκτίμηση

Γιάννης Τζαρίμας

Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων

4 Σχόλια»

  kapikias wrote @

Άμα τα έγραφε και ο ίδιος μια χαρά θα ήταν…

  εφιαλτης wrote @

Έχει αναρωτηθεί άραγε ο κ Τζαρίμας γιατί έχουν αποθρασυνθεί οι τσιγγάνοι και είναι ανεξέλεγκτοι στην παραβατικότητα;
Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την υπόθεση έχει η αστυνομία και πιο συγκεκριμένα τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα ασφαλείας καθώς επίσης και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης Και αυτό λόγω ανύπαρκτου επιχειρησιακού σχεδίου από την αστυνομία όπου και ο κ αστυνομικός-αντιδήμαρχος υπηρετεί .Συγκεκριμένα είναι γνωστό στους πάντες ότι προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση ναρκωτικών η ασφάλεια έχει μετατρέψει τους τσιγγάνους σε πληροφοριοδότες .Έτσι προκειμένου να γνωρίζουν ποιοι αγοράζουν και τι, οι τσιγγάνοι έχουν γίνει κανονικά «μαγαζιά» ναρκωτικών και όπλων, γνωρίζοντας ότι αν συλληφθούν θα έχουν τη μικρότερη ποινή γιατί στην ουσία έχουν γίνει συνεργάτες τους. Κάθε τσαντίρι έχει το χρήστη-βαποράκι, τον ΄΄χαφιέ΄΄ του, και τον φυλακισμένο του. Έτσι έχουμε φαινόμενα να συλλαμβάνεται τσιγγάνος με μεγάλες ποσότητες βαριών ναρκωτικών και η ποινή να είναι θωπεία με διάφορα δικονομικά τερτίπια ελαφρυντικού τύπου ,διότι οι αρχές του΄΄χρωστάνε΄΄και τον χρειάζονται. Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης όταν συλληφθεί κάποιος πιτσιρικάς με ναρκωτικά που έχει αγοράσει από τους τσιγγάνους, οι ποινές είναι από κανονικές έως εξωντοτικές. Έτσι λοιπόν κάποιοι τιμωρούνται , ( έργο να φαίνεται από την δικαιοσύνη κ την αστυνομία) , και όλα καλά κι όλα ωραία.
Βέβαια κανείς δεν σκέφτεται ότι οι άνθρωποι αυτοί που κάποτε πουλάγανε καρπούζια και πατάτες και λέγανε και σε κάποιους τη μοίρα τους ,σήμερα έχουν μετατραπεί σε ναρκέμπορους και χρήστες βαριάς μορφής, οπλοφορούν με βαρύ οπλισμό, οδηγούν χωρίς δίπλωμα και αλλοίμονο στον ατυχή που θα έχει ατύχημα μαζί τους, και έχει αποσαρθρωθεί παντελώς κάθε είδους ηθικός κώδικας της φυλής τους ,διότι κάποτε διέθεταν και τέτοιους. Οι αστυνόμοι πρέπει να ξέρουν ότι οι τσιγγάνοι δεν τους φοβούνται πλέον λόγω των παραπάνω , και επί πλέον διαθέτουν βαρύ και σύγχρονο οπλισμό για να τα βάλουν μαζί τους και πολύ χρήμα για να μπορούν να διαθέτουν καλούς δικηγόρους κ.λ.π, και να εξαγοράζουν συνειδήσεις όπου μπορούν φυσικά.
Μήπως πρέπει να αλλάξουνε τα πράγματα και να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία και γι’αυτούς; Διότι ο τσιγγάνος αν και εργαλείο της αστυνομίας, αν ήξερε ότι θα τιμωρηθεί σκληρά για την παραβατικότητά του θα το σκεφτότανε δυο φορές. Και μη μας αραδιάσει κάποιος παρακαλώ νούμερα για το πόσες προσαγωγές έχουν γίνει από τσιγγάνους , ή πόσοι είναι στη φυλακή από αυτούς γιατί απλά επιβεβαιώνει αυτά που αναφέρουμε. Ας μην αναφερθούμε βέβαια στο πόσο εύκολα βρίσκεται και προσάγεται ένας απλός πολίτης που χρωστάει έστω μια κλήση. Εύκολη δουλειά!!
Μήπως κ. Τζαρίμα σαν αστυνόμος και νυν αντιδήμαρχος θα έπρεπε να τα ξέρετε αυτά και να έχετε κάνει ή αναφέρει κάτι, ή τα ακούτε πρώτη φορά με έκπληξη;;;;;;΄
Για ρωτήστε τους συντοπίτες σας να δούμε τι ξέρουν για όλα αυτά Ανακοινώσεις κατόπιν εορτής ότι μπλαμπλαμπλα εμείς ,όλοι μαζί και τέτοια, δυστυχώς ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι ειδικά στη σημερινή πραγματικότητα μάλλον γέλιο προκαλούν και αγανάκτηση, με αποτέλεσμα να φθείρονται οι θεσμοί στα μάτια του λαού που εσείς ισχυρίζεστε ότι υπηρετείτε. Συνθήματα του τύπου αλήτες-προδότες-πολιτικοί και μούτζες αδιακρίτως στην πολιτική, είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών δράσεων όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι πλέον είναι αργά για ψύχραιμες και ριζικές λύσεις όπως προτείνετε, το πράγμα θα χειροτερέψει γιατί στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνάμε επικρατεί η λογική «ο σώσον εαυτόν σωθήτω» και ένα καλάσνικωφ κάνει μόνο 300 ευρώ, από τους τσιγγάνους!!!
Τέλος στην περιοχή που έχετε επιλέξει να ζείτε με την οικογένειά σας οι παλιοί λέγανε μια παροιμία: «Άμα ανέβει το γαϊδούρι στη γκοριτσά ……μούτζωτα.»

  aneprokopos wrote @

Οχι δεν τα πιστεύω αυτά είναι κακίες αριστεροχουντικές.Οι αστυνόμοι μας έιναι τα καλύτερα παιδιά και δεν κάνουνε τέτοια πράγματα.Απόδειξη ειναι ο κ Τζαρίμας που στήριξε τον σημερινό κ δήμαρχο,στην εκλογή του.
Αμα δεν ήτανε καλό παιδί θα το έκανε αυτό;;Οχι βέβαια!!!!!

  ΓΔ wrote @

Μια απο τις τελευταίες ευκαιρίες της ΄΄Αλλης πρότασης ΄΄΄για μια ουσιαστική παρέμβαση με όρους ρεαλιστικής προσέγγισης του προβλήματος. Η προφανής ανεπάρκεια τουΤζαρίμα ας μην αποτελέσει άλλοθι για αποσπασματικά συμπεράσματα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: