η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Νόμιμο ηθικό και μέσα ενημέρωσης

Μ.Α.

Λάβαμε  ανώνυμο mail με απόφαση του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης (απόφαση 172/2-4-2012 ) που έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://et.diavgeia.gov.gr/f/22960/ada/%CE%924%CE%A9%CE%A6%CE%99%CE%9C%CE%95-%CE%A9%CE%97%CE%A7 ) με θέμα την μετοχική σύνθεση τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Μάλιστα μας προτρέπει να σχολιάσουμε εάν η συμμετοχή του κ. Γραμματικόπουλου είναι νόμιμη και ηθική.

  1. Ο κάθε ένας που πολιτεύεται στη πόλη μας έχει επιλέξει τους κανόνες.  Με ποιούς πάει,  ποιους αφήνει και με ποιους όρους προβάλει τις απόψεις του.
  2. Την εποχή ( 2003 ) που κ. Γραμματικόπουλος πήρε τις μετοχές όπως και ο κ. Χριστόπουλος ήταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Αναγνωσταρά. Ό  ίδιος ο δήμαρχος  κ. Αναγνωσταράς λέγετε ότι είναι μέτοχος (μέσω συγγενικού προσώπου) στο άλλο τοπικό κανάλι.
  3. Η προβολή συνήθως δεν ήταν μόνο προσωπική αλλά συνολικά για τον συνδυασμό που όλοι μαζί κατέβαιναν στις εκλογές και κέρδιζαν. Άρα το ερώτημα  νόμιμο και ηθικό είναι και για αυτούς που αποδεχόντουσαν τους συμπαίχτες τους σ’ αυτό το πολιτικό παιχνίδι και εμμέσως και αυτοί το καρπώνονταν.
  4. Η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και η απορρόφηση χρημάτων από τα δημοτικά κονδύλια της ΔΕΥΑΝ και των επιχειρήσεων έχει σχολιαστεί εδώ και χρόνια. Θα θέλαμε να μάθουμε τα τελευταία 15 χρόνια πόσα χρήματα έχουν δοθεί στα μέσα ενημέρωσης και σε ποια.
  5. Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να έχει μια πολιτική και όχι ιδιοκτησιακή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης.

Οι καθαροί πολιτικοί κανόνες λειτουργία των μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση ραδιόφωνα εφημερίδες ) και σε τοπικό επίπεδο μπορούν να αναβαθμίσουν τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Advertisements

1 σχόλιο»

  axortagos wrote @

ΣΥΓΓΝΟΜΙ ΡΕ ΣΙΝΤΡΟΦΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΙΝΚ.

ΜΙΠΩΣ ΕΝΟΙΤΕ ΑΥΤΟ????

http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/Β4ΩΦΙΜΕ-ΩΗΧ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: