η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ενδιαφέρουν κανέναν οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης;

Μ.Α.

Σε προγραμματισμένη εκδήλωση δεν παραβρέθηκε κανένας….

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  αποφάσισε να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή ημέρα Χωρίς αυτοκίνητο». Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του δημάρχου που για πρώτη φορά γίνεται στην πόλη μας. Αλλά…..

  1. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να έχουν την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου. Δεν μπορεί ένας δήμαρχος (και νομικά ακόμα) από μόνος του να αποφασίζει εκδηλώσεις.
  2. Όταν προγραμματίζεις και προσκαλείς για  ομιλία επιστημονικούς συνεργάτες του Ε.Μ.Π. και μάλιστα με θέμα «Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο» κάνεις τουλάχιστον μια «μικρή κινητοποίηση» να παραβρεθεί κάποιος κόσμος. Είναι κακή εικόνα για την πόλη μας, στην εκδήλωση που τελικά αναβλήθηκε, να  παραβρίσκονται πέντε  δημοτικοί υπάλληλοι και δύο ακροατές. Η εισήγηση, από ότι πρόλαβα να δω, στην γρήγορη προβολή από τον ομιλητή τoυ Power point είχε πολύ ενδιαφέρον. Να σημειώσω ότι στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε κανένας δημοτικός σύμβουλος και φαντάζομαι ότι και η απουσία του δημάρχου ήταν επειδή ειδοποιήθηκε για την αναβολή. Ας υποθέσουμε ότι η αντιπολίτευση απουσίαζε για μικροπολιτικούς λόγους. Η συμπολίτευση; Οι αντιδήμαρχοι;  Τα ξέρουν, τα έχουν λυμένα τα θέματα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και θέλουν απλά να διαπαιδαγωγήσουν τον κόσμο;  Συγγνώμη το ξέχασα. Οι «εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης» είναι το μεταπτυχιακό των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας….. στο πολιτικό επίπεδο .
  3. Όταν έχεις την τύχη μιας πόλης στα χέρια σου η καλύτερη απάντηση είναι η εφαρμογή πολιτικών για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Πολύ περισσότερο  όταν έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για εφαρμογή συγκεκριμένων μελετών και τις προβλέπει και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης του Ναυπλίου. Μάλιστα όταν σου δύνεται η ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα  πεζοδρόμιο ή έναν ποδηλατόδρομο (παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο στην Μπουμπουλίνας) εφαρμόζεις την μελέτη που έχει πληρώσει και έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο πριν από έξι χρόνια και δεν αυτοσχεδιάζεις. Τις μονές μέρες ποδηλατόδρομος και τις άλλες παρκάρισμα  αυτοκινήτων.

Εύχομαι του χρόνου να μην υπάρχει παρανόηση στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Advertisements

1 σχόλιο»

  lilly wrote @

Έτσι και αλλιώς, το έχουμε καταλάβει όλοι τόσα χρόνια, οι Ναυπλιώτες είναι πολύ ζώα. Κοιμούνται όρθιοι.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: