η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Τώρα που γίνεται συζήτηση για το διοικητήριο.

Μ.Α.

Σήμερα που γίνεται συζήτηση για το διοικητήριο και την στέγαση υπηρεσιών ας  επαναφέρουμε στο δημόσιο διάλογο  ένα κείμενο που γράφτηκε στο όχι και τόσο  μακρινό  Μάιο του 2010 με τίτλο «Γιατί τέτοια σπατάλη;»   

Μια πρόταση που είχε κατατεθεί κατ επανάληψη στο δήμο Ναυπλίου την προηγούμενη δεκαετία όταν συζητάγαμε τα θέματα του Γενικού Χωροταξικού της πόλης του Ναυπλίου αλλά η πλειοψηφία του δήμου δεν έκανε τίποτα.  

Επαναφέρω ένα τμήμα του άρθρου

Η ανάγκη για διοικητήριο είναι προφανής.

Βόρεια και δυτικά του ναού Αγ Αναστασίου υπάρχει δημόσιο κτήμα 7.500 τ.μ. Σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης στην περιοχή θα μπορούσαν να κτιστούν 7.000 τ.μ με κάλυψη 3.400 τ.μ. Άρα θα υπάρχει χώρος πράσινου περίπου 4.500 τ.μ. και σημαντικός χώρος για συμπληρωματική στάθμευση στο χώρο της παραλίας. Με σημερινές τιμές στην οικοδομή, η ανέγερση του κτηρίου θα είχε προϋπολογισμό περίπου 9.000.000 ευρώ. Δηλαδή εάν παίρναμε δάνειο από τράπεζα το ποσό της ανέγερσης, πληρώνοντας το ποσό του 1.250.000 ευρώ το χρόνο (το δίνουμε σήμερα για ενοίκια) σε 10 χρόνια θα είχαμε εξοφλήσει τον δανεισμό και θα είχαμε ένα σύγχρονο κτήριο για στέγαση υπηρεσιών

Το νέο κτήριο θα μπορούσε να σχεδιαστεί και βιοκλιματικά, ώστε να έχουμε σημαντική οικονομία σε ενέργεια άρα εξοικονόμηση χρημάτων στα καθημερινά λειτουργικά έξοδα. Μια ματιά μπορεί να σας πείσει για την αυξημένη σήμερα κατανάλωση σε όλους του τομείς. Για παράδειγμα κάθε γραφείο και κλιματιστικό αυτό μάλλον τα λέει όλα. Θα ήταν κτήριο που θα εξυπηρετούσε τα ΑμεΑ

Θα μπορούσε το νέο κτήριο να στεγάσει και ένα αμφιθέατρο με όλη την υποδομή για τις ανάγκες του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή μας

Σημαντικό επίσης είναι ότι στο κτήριο θα μπορούσε να στεγαστεί και το Λιμεναρχείο και ο οίκος του Ναύτη που σήμερα έχουν προσδιοριστεί να καταλάβουν χώρο του Λιμενικού ταμείου στην δεξιά πλευρά στην κατεύθυνση από Ν. Κίο προς Ναύπλιο δυτικά του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνάσιου. Θα αποφεύγαμε να κτίσιμο στην παραλιακή ζώνη και θα αφήναμε ελεύθερο το μέτωπο προς την θάλασσα.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το κείμενο στο

https://alliprotasi.wordpress.com/2010/05/26/spatali/

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: