η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Απέραντη χωματερή η παράλια της Καραθώνας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή.

Τα γαλάζια…… νερά της Καραθώνας

Μία απέραντη χωματερή έχει γίνει η πανέμορφη παραλία της Καραθώνας ,η οποία βρίσκεται μόλις 6 κμ από την πόλη του Ναυπλίου. Πιο συγκεκριμένα  μετά τις φωτιές του καλοκαιριού η πλαγιά του βουνού πάνω από την παραλία έμεινε ακάλυπτη  και με τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε πριν λίγες ημέρες , τόνοι λάσπης  μαύρου χρώματος , μεταφέρθηκαν στην παραλία και στην φυσικά στην θάλασσα. Ήταν  τόσο μεγάλη   η ποσότητα της λάσπης που έπεσε στην θήλασα που όλα έχουν γίνει μαύρα και θολά …  Μάλιστα η ακτή  από την πλευρά του Αγίου Κωνσταντίνου θυμίζει περισσότερο με πίστα MOTO CROSS παρά με παραλία.

Με τις τελευταίες βροχές ξεπλύθηκε και η επιχωμάτωση της χωματερής και κατέληξε στην παραλία

Παρόλο που έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την έντονη βροχόπτωση, η θάλασσα δεν έχει καθαρίσει , μάλιστα  σε πολλές βάρκες  φαίνεται μία μαυρίλα στο σημείο που είναι στο νερό. Τελικά τι θα γίνει  θα μπορέσει και πάλι η Καραθώνα να γίνει  ένας προορισμός για κάνει κάποιος την βόλτα του ,τη γυμναστική του ,το μπάνιο του ….γιατί από την άλλη εκτός της λάσπης ,κατέβηκαν  από το βουνό και  τα απόβλητα από την χωματερή που είναι πάνω από την παραλία. Τελικά τι θα γίνει η Καραθώνα, μία απέραντη χωματερή ή και πάλι παραλία …. Πάντως ούτε αναδάσωση είδαμε ούτε τίποτα άλλο και ο χειμώνας είναι μακρύς ,τι θα γίνει και πάλι όταν βρέξει ,πάλι θα κατεβάσει η πλαγιά όλα αυτά, ας μας απαντήσει κάποιος  τελικά γιατί εμείς οι πολίτες δεν είμαστε πολιτικοί ….

                                                 ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η πυρκαγιά του καλοκαιριού επιβάρυνε σημαντικά τα προβλήματα στην ακτή της Καραθώνας. Δεν μπορούν ποια να συγκρατηθούν από την βλάστηση και το ριζικό σύστημα τα νερά και καταλήγουν με ορμή στην παραλία.

Ο σχολιασμός των φωτογραφιών έγινε από το BLOG

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: