η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Η θέση της Άλλης Πρότασης για τη λειτουργία του παγοδρόμιου….

Δελτίο τύπου της Άλλης Πρότασης

Επειδή στις πρόσφατες ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο από τον κ. Δήμαρχο περίσσεψαν οι υπερβολές και ο φθηνός και αγοραίος λυρικός λόγος, είναι αναγκαίο να παρουσιάσουμε τη θέση της παράταξής μας, όπως εκφράσθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 28/12/2012

Κατ΄ αρχήν έγινε η διαπίστωση ότι η λειτουργία του παγοδρόμιου έτυχε καλής υποδοχής από ντόπιους και επισκέπτες και ήταν δημοφιλής στα παιδιά.

Η παράταξή μας, όμως, διαφώνησε με τη θέση, τον τρόπο λειτουργίας και τους όρους της σύμβασης που προέτινε η Συμπολίτευση αναφορικά με το αντίτιμο, τα εισιτήρια και τη διάρκειά της.

Α. Η θέση που τελικώς επιλέχθηκε σε συνδυασμό με το μακρύ χρόνο λειτουργίας ήταν ατυχέστατη. Καταλήφθηκε η πλατεία Φιλελλήνων, η βιτρίνα δηλαδή της πόλης, με μια κατασκευή, αν όχι προσβλητική, τουλάχιστον απάδουσα προς το χώρο. Φθηνά πλαστικά υλικά, καλώδια ηλεκτρισμού και νερά που συνεχώς έρρεαν, εμφάνιζαν σκηνικό Λούνα Πάρκ Β΄ κατηγορίας, εγκαταστημένου σε υποβαθμισμένη συνοικία ή στις παρυφές μιας οποιασδήποτε πόλης.

Β. Η εγκατάσταση αυτή καθ΄εαυτή ήταν ιδιαίτερα μικρής έως ελάχιστης επιφανείας, ειδικότερα εν σχέσει προς το αντίτιμο του εισιτηρίου και τον μεγάλο αριθμό των εισερχομένων ατόμων.

Γ. Το αντίτιμο ήταν υπερβολικό, δυσανάλογο προς την παρεχόμενη προσφορά και προκλητικό για τους χαλεπούς καιρούς που πλήττουν την Ελληνική οικογένεια.

Δ. Το προβλεπόμενο και προταθέν μίσθωμα από τη Συμπολίτευση, της τάξης των 1.000 ευρώ μηνιαίως ήταν ευτελέστατο και μη επωφελές για το Δήμο.

Ε. Τελευταίο στοιχείο, αλλά σίγουρα πρώτιστης σημασίας και σπουδαιότητας ήσαν οι ελλείψεις στον ευαίσθητο τομέα ασφαλείας των συμμετεχόντων και κυρίως των μικρών παιδιών.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν παρουσιάσθηκε ο υπεύθυνοςασφαλείας της επιχείρησης, ώστε να διαβεβαιώσει εάν η εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών στοιχείων ήταν απολύτως ασφαλής και ελεγμένη. Η κυρία που εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας ρητά εδήλωσε ότι δεν εγνώριζε τίποτε σχετικά με το θέμα, ισχυρισθείσα μόνο ότι οι υπάλληλοι φρόντιζαν να δίνουν πάντοτε κάσκες, επιγονατίδες και αγκωνίδες στους συμμετέχοντες για την προστασία από πιθανή πτώση.Το τελευταίο από μαρτυρίες μελών του Δ.Σ., προσωπική μας αντίληψη και ταυτόσημη δήλωση και του κ. Προέδρου της Δημοτ. Κοινότητας Ναυπλίου κ. Κοτίτσα αποδείχθηκε ότι ήταν αναληθές.

Εξ αιτίας όλων των πιο πάνω λόγων η θέση μας ήταν αρνητική και η πλειοψηφία (13 έναντι 9 ψήφων) αποφάσισε την απόρριψη της πρότασης της Συμπολίτευσης.

Μάλιστα δεν σταθήκαμε σε στείρα άρνηση, αλλά καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση που θα αποκαθιστούσε τη λειτουργία του παγοδρόμιου σωστά και νόμιμα, που ήταν η εξής:

1.Το παγοδρόμιο να μετεγκατασταθεί στην οδό Βας. Κων/νου, στο χώρο μεταξύ πάρκου ΟΣΕ και πάρκου Κολοκοτρώνη.

2.Η λειτουργία του να διαρκέσει μέχρι τέλους των Εορτών.

3. Τo αντίτιμο να μειωθεί ουσιωδώς ,κατά 40-50%, με όρο προβλεπόμενο στη σύμβαση που θα περιελαμβάνετο κατ’απαίτηση του Δήμου.

4.Να εξεταζόταν η εγκατάσταση ενός ευμεγέθους παγοδρομίου,που θα δικαιολογούσε τον όρο αυτό και όχι μια πίστα 150-180 τ.μ περίπου,χώρου συνωστισμού,παρομοιάζοντος προς τις γνωστές πίστες συγκρουομένων οχημάτων LUNA PARK..

Ναύπλιο 29-12-12

Για την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Γιάννης Γκιόλας Δημοτικός Σύμβουλος.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: