η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Συνέλευση της Άλλης πρότασης

Η συντονιστική γραμματεία της  Άλλης Πρότασης καλεί μέλη και φίλους την Κυριακή 12/01/2014 στις 18.30 στο Βουλευτικό για να συζητήσουμε:

1. Επικύρωση διακήρυξης αρχών

2. Απόφαση πορείας της παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές

3. Συζήτηση – προτάσεις προγραμματικών θέσεων – δράσεων, χρονοδιάγραμμα

4. Δημιουργία ομάδας εργασιών  για συγκρότηση ψηφοδελτίου (κριτήρια – άτομα) και προγραμμάτος

5. Ανανέωση μορφής και διαχείρισης ηλεκτρονικών  μέσων της παράταξης και λοιπών μέσων επικοινωνίας

6. Καθορισμός επόμενης συνέλευσης  για επικύρωση ψηφοδελτίων και προγράμματος

Το προτεινόμενο σχέδιο διακύρηξης:

Η Άλλη Πρόταση είναι μια Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Προοδευτικών πολιτών με προτάσεις για το Δήμο Ναυπλίου χωρίς αρνητισμό και παραταξιακές σκοπιμότητες. Προασπίζεται αταλάντευτα από τη δημιουργία της  τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας και προωθεί λύσεις για τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών. Αντιστρατεύεται το δημαρχοκεντρικό σύστημα και διεκδικεί το Δήμο Ναυπλίου  βασιζόμενη στις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή της στο δημότη και τις ανάγκες του. Η παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δε θα έχει πελατειακές σχέσεις και σχέσεις διαπλοκής.

Στην εποχή των μνημονιακών πολιτικών που βάλλονται η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αγροτικός τομέας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εργασία, οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και η τοπική αυτοδιοίκηση, η Άλλη Πρόταση στοχεύει να σταθεί απέναντι στις βαρύτατες συνέπειες που αυτές έχουν στο Δήμο και στους πολίτες.  Να εξομαλύνει τα προβλήματα του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και του τρόπου με τον οποίο η Δημοτική αρχή Ναυπλίου τον εφάρμοσε απομακρύνοντας τους πολίτες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η δραματική μείωση των  κρατικών πόρων που διατίθενται για τους  Δήμους  καθώς και η κάθετη υποβάθμιση  πολλών υπηρεσιών του, μας καλεί να κινηθούμε αποφασιστικά για τη διατήρηση τους, με σκοπό την υπεράσπιση των ζωτικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Η Άλλη Πρόταση επιθυμεί να είναι μια ενεργή παράταξη που θα διατηρεί αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία. Έχει στόχο να επαναφέρει την  άμεση συμμετοχή των πολιτών στα ζητήματα του Δήμου,  η οποία τείνει να εξαφανιστεί.

Πέρα από τη γενική μας αρχή  για τη θέσπιση αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα στάδια λήψης των αποφάσεων, άμεση προτεραιότητα στις σημερινές συνθήκες έχει η επέκταση και ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών στους δημότες αλλά και όλους τους κάτοικους του Δήμου Ναυπλιέων χωρίς διάκριση και ο σχηματισμός ενός ιστού προστασίας για τα  κοινωνικά στρώματα που πλήττονται καίρια. Υπερασπιζόμενοι αδιαπραγμάτευτα τα ατομικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, στεκόμαστε απέναντι στην εμφάνιση και άνοδο του φασισμού.

Διαχρονικά συνεχίζουν να έχουν την ίδια αξία για εμάς οι θέσεις μας για ένα  βιώσιμο Δήμο που θα διαφυλάττει και θα αναβαθμίζει τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να τους ξεπουλά σε  αντιδιαστολή με τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας καθώς και την ανεπάρκεια και τις μεθοδεύσεις  της τοπικής αρχής. Θα διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα, θα διαχειρίζεται το νερό ως δημόσιο αγαθό. Θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας και θα στηρίζει τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, ιδίως στις σημερινές συνθήκες. Επίσης θα σταθεί δημιουργικά και υποστηρικτικά στους καθοριστικούς οικονομικούς τομείς της περιοχής, τον αγροτικό και  τον τουριστικό. Στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις δε θα περισταλούν τα εργασιακά και κοινωνικά – προνοιακά  δικαιώματα.

Πρεσβεύουμε την ισότιμη εκπροσώπηση και αντιμετώπιση  των αναγκών τόσο του αστικού κέντρου του Ναυπλίου όσο και της περιφέρειας στο σύνολο της.

 

 

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: