η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Μια προσωπική απάντηση…

Μπάμπης Αντωνιάδης

Θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω σε ανάρτηση του ΠΡΕΦΑΔΟΡΟΥ http://www.prefadoros-blog.com/p/blog-page_7336.html

με τίτλο αγαπητέ Μπάμπη καταλάβαμε …..

 Αγαπητέ «φίλε» Μάνο,

επειδή αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα και το ρόλο μου, ας διευκρινίσουμε μερικά πράγματα, τα οποία βέβαια γνωρίζεις, αλλά, για κάποιους λόγους (σε μένα απόλυτα κατανοητούς) προτιμάς να μην αναφέρεις:

  1. Ποτέ δεν ήμουν αποστασιοποιημένος από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.  Πάντα πάλευα για μια ενεργή δημοτική παράταξη στην καθημερινότητα και όχι μόνο ως παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο.  Δυστυχώς, όπως πολύ καλά ξέρεις (από όσο γνωρίζω έχεις και εσωτερική πληροφόρηση), η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ πέρασε τα τελευταία χρόνια έναν πολιτικό λήθαργο, τόσο στον τομέα της δημιουργίας και προβολής νέων απόψεων όσο και της παρουσίας της σε καθημερινή βάση.  Οι ευθύνες μπορούν να αναζητηθούν στις συγκεντρώσεις της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.  Μέρος της πολικής ευθύνης έχω και εγώ.
  2. Είναι καλύτερο και περισσότερο εποικοδομητικό να κριτικάρει κάποιος τις θέσεις παρά να μιλά για καθαρότητα παρουσίας, κάτι που ποτέ δε διεκδίκησα.
  3. Δε διεκδικώ τίποτα περισσότερο από μια ενεργή πολιτικά δημοτική παράταξη, που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να παράγει πολιτική.
  4. Μέχρι τώρα το μοντέλο έχει συγκινήσει περισσότερο από όσο εσύ πιστεύεις, τόσο σε επίπεδο απόψεων (υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα πρωτοκλέψει ιδέες της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, με κακή ωστόσο εφαρμογή) όσο και σε επίπεδο ποσοστών.  Θυμίζω ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη πολιτικά κίνηση, που απέναντι σε όλους, ξεκίνησε από 4% και έφτασε στο 13%, σε ένα κλίμα απόλυτα συντηρητικό.
  5. Δεν «πούλησα ποτέ» την πάρτη μου ούτε την ψυχή μου και ξέρεις πολύ καλά για τις αυτοδιοικητικές αγοροπωλησίες……Δε θέλω να διασπάσω τίποτα, αυτό είναι προνόμιο και πολιτική κληρονομιά άλλων.
  6. Δε διεκδικώ να είμαι επικεφαλής σε κανένα σχήμα.
  7. Οι περισσότερες σκέψεις που αναφέρεις για το πλαίσιο συνεργασίας είναι απόψεις διατυπωμένες από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ακόμα και πριν από την κρίση.
  8. Ενώ έχουμε προκληθεί αρκετά με τα άρθρα σου σε σχέση με τα «παιδιά του Τσούρνου που έμειναν παιδιά», θεωρώ πως δεν είναι ο κατάλληλος καιρός να ανοιχθεί σήμερα αυτός ο διάλογος. Τα «παιδιά του Τσούρνου» τον καιρό της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν είχαν κανέναν συμπαραστάτη.  Αν ψάχνεις για τα γνήσια παιδιά του, που έγιναν επιτέλους άνδρες, δε θα δυσκολευτείς να τα βρεις.
  9. Αποδέχομαι κάθε προσωπική κριτική και κάθε αγωνία των ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τα δημοτικά πράγματα.  Αυτοί ωστόσο δεν μπορεί να πατάνε σε δύο βάρκες.

ευχαριστώ

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: