η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Προσεχώς σκουπίδια…

042a

ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Το Σάββατο 22/3/.2014 η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ πραγματοποίησε την εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα της χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (γνωστό σαν ΣΜΑ ) σε χωράφι κοντά στον βιολογικό καθαρισμό Ναυπλίου Άργους .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε γιατί την τελευταία  εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις από τους φορείς για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δυστυχώς οι φορείς εξέτασαν την υπόθεση όχι περιβαλλοντικά αλλά πολιτικά δεχόμενοι την αφόρητη πίεση για έγκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συζήτηση  που έγινε η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ανέφερε τα εξής:

  • Διαφωνεί  με την μέθοδο που έχει επιλέξει η περιφέρεια για τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Ακόμα και σε αυτή τη μεθόδευση η επιλογή του χώρου για την μεταφόρτωση όλων των απορριμμάτων της Αργολίδας στην πορεία τους προς το εργοστάσιο καύσης είναι απαράδεκτη περιβαλλοντικά.  
  • Καταγγέλλει  τη στάση του δήμου Ναυπλιέων να μην καταθέσει προτάσεις στην διαδικασία του διαλόγου για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να μην φερει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουσιαστικά αποδέχτηκε την θέση του Σ.Μ.Α. Μήπως την πρότεινε όμως στην εταιρία που διαμόρφωσε τη μελέτη ; Ας μην σχολιάσουμε την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου ότι ο χώρος συμφέρει το Ναύπλιο οικονομικά γιατί είναι κοντά στην πόλη. (δήλωση στη συγκέντρωση του Τολού)
  • Όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα σο Ναύπλιο ήταν απλοί παρατηρητές και μάλλον χειροκροτητές των προτάσεων της Περιφέρειας για την επιλογή του τρόπου διαχείρισης ων απορριμμάτων.

Δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου και με άλλους φορείς όχι μόνο στην πόλη του Ναυπλίου.

Διαβάστε σχετικά ρεπορτάζ

Αργολίδα life http://www.argolidalife.gr/ενημέρωση/αργολικά-νέα-ειδήσεις/τοπικά-πολιτικά-νέα/3026-άλλη-πρόταση-όχι-σκουπίδια-δίπλα-στον-υγροβιότοπο-της-νέας-κίου

 

ΑΡΓΟΛΙΚΑ http://argolika.gr/index.php/2013-10-18-08-26-52/2013-10-18-08-28-40/2013-10-18-08-29-45/2519-mia-volta-sta-skoupidia-tou-mellontos-mas-alli

 

Αργολικές Ειδήσεις http://www.argolikeseidhseis.gr/2014/03/blog-post_4336.html

Παραπολιτικά http://www.parapolitikaargolida.gr/2014/03/blog-post_2585.html

1 σχόλιο»

  oxtapus wrote @

Reblogged this on Oxtapus *blueAction.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: